"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − 17 =

4 × four =

Un articol de Ileana Mladinoiu

Simtim dintr-o data ca nu am ajuns unde ne-am propus, ca nu mai suntem in top, iar ca rezultat nu mai avem chef sa ne punem in valoare. Ni se pare din ce in ce mai greu de suportat fiecare intalnire de lucru, ne enervam fara motiv pe partener sau pe bietii copii.

fa asta pentru a-ti recapata increderea in sine in doar cinci minute

Nu cumva este de vina pierderea increderii in sine? Daca da, nu va impacientati, 5 minute pe zi sunt suficiente pentru a o reaseza la loc, urmand aceste sfaturi:

Alegti-va un moment de respiro

Impartite intre serviciu, copii, alte activitati, sigur ca ne este greu sa gasim un moment de relaxare. Totusi, ar fi absolut necesar sa ne recapatam echilibrul si starea de bine.

Din cand in cand, putina singuratate nu strica, ca sa reusim sa ne ascultam pe noi insene, sa ne punem intrebari, sa ne cunoastem mai bine, sa ne identificam problemele fizice, afective, mentale.
Avem nevoie de acel scurt timp pentru ridicarea moralului si reincarcarea bateriilor. Important este sa alegem bine momentul. Unul in care sa fim sigure ca nu vom fi deranjate, ca sa ne consacram strict propriilor nevoi.


Faceti-va bilantul zilei

Profitati de cele 5 minute, ca sa realizati o introspectie, o trecere in revista a zilei. V-ati atins obiectivele? Care sunt motivele de satisfactie astazi? Invatati sa adoptati o privire pozitiva asupra personalitatii avute, punandu-va sistematic in valoare reusitele.

Si, daca ati inregistrat esecuri, incercati sa analizati cu obiectivitate toate motivele, fara sa va reprosati ceva. Nu ati reusit acum? Si maine e o zi. Va amintiti de personajul principal din pelicula “Pe aripile vantului”? Ce spunea Scarlet O’Hara?


Programati-va obiectivele

Fixati-va obiective simple si accesibile. Nu puneti imediat cea mai inalta treapta. Atunci cand obiectivul vi se pare foarte indepartat, apropiati-va de el progresiv, impartind timpul in mici etape.
Vedeti problemele pe termen lung si nu va precipitati. Participati cumva la o cursa? Important este sa ajungeti la final, consacrandu-va timpul necesar proiectelor in derulare.

Listarea obiectivelor este o metoda buna de a avea o viziune clara asupra lucrurilor, de a va organiza intr-un mod eficace. Si cine spune organizare, spune mai multa limpezime. Aveti nevoie de ea pentru recapatarea increderii de sine.

Simtiti-va

…Continuare pe pagina urmatoare

Loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.