"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Cuptorul cu microunde reprezinta, probabil, aparatul preferat al multor persoane. Doar apesi un buton si in cateva secunde vei avea un preparat, fara sa te fi obosit prea tare. Sunt foarte convenabile atunci cand nu ai timpul necesar pentru gatit.

Insa ceea ce urmeaza sunt sigur ca nu stiai!

afectiuni datorate radiatiilor cuptoarelor cu microunde

Acest aparat a fost optiunea favorita pentru majoritatea oamenilor, in ultimii 30 de ani. El a transformat felul in care privim mancarea si societatea, in general. Insa exista si persoane care pun la indoiala siguranta sa.

Ingrijirarea este, din pacate, indreptatita!

Orice alta modalitate de preparare este mai buna, deoarece permite nutrientilor sa ramana in alimente.

Cuptorul cu microunde este, de fapt, o forma de neionizare a radiatiilor. Ionizarea radiatiilor este diferita, intrucat schimba natura electromagnetica a atomilor, sau ii ionizeaza.

Cand natura lor electromagnetica este schimbata, modul in care acei atomi interactioneaza cu alti atomi si molecule, din jurul lor, se schimba.

Putem observa ionizarea radiatiilor in medicina moderna de fiecare data cand este vorba de un proces de scanare: in cazul radiatiior gamma, precum si in medicina nucleara (mamografii, scanari CT).

PUBLICITATE

Cand pui mancarea in cuptorul cu microunde, aceasta este navalita de niste valuri puternice de caldura, pe care nu le poti numi sanatoase, asa ca nu e de mirare ca sunt persoane care se opun folosirii cuptorului cu microunde, deoarece are un efect negativ asupra sanatatii.

Iti prezentam 5 dintre cele mai comune cauze si boli considerate a avea drept stimul, folosirea cuptorului cu microunde:

Oboseala – se pare ca una dintre cauzele oboselii si obezitatii este folosirea cuptorului cu microunde.

Insomnia – pentru ca are radiatii, nu ar trebui sa fie un soc ca acest aparat poate dauna creierului.

Elimina antioxidantii – temperatura ridicata din cuptorul cu microunde contribuie la distrugerea antioxidantilor din alimente. Acest lucru poate duce la cresterea colesterolului si implicit la aparitia bolilor cardiovasculare.

Pierderea nutrientilor – de asemenea, undele elimina aromele alimentelor.

Cancer – Nu ar trebui sa fie o surpriza, caci undele la care sunt expuse alimentele pe care le consumi se acumuleaza in organism si pot duce, finalmente, la aparitia cancerului!

Cuptorul cu microunde poate fi o solutie de moment, insa folosirea sa regulata poate dauna sanatatii

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE