"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Salvia este una dintre cele mai sanatoase plante de pe planeta. Denumirea latineasca a salviei, Salvia officinalis, vine de la cuvantul din aceeasi limba – salvere, care inseamna a salva sau a vindeca.

 

salvia poate trata orice boala

 

 

In vremea lui Carol cel Mare (Charlemagne), Salvia era folosita pentru tratarea aproape a tuturor bolilor, obtinandu-si statutul de planta sacra.

 

Salvia are efecte vindecatoare, pentru ca purifica sangele, stimuleaza mucusul de pe tractul respirator, secretia de mucus din stomac si ajuta pacientii sa isi redobandeasca apetitul.

 

In cazul diabetului, se recomanda sa se amestece salvia cu coada soricelului. Salvia este utila in cazul inflamatiilor, fiind un tratament excelent pentru durerile de gat si problemele amigdalelor.

 

Cea mai buna metoda de tratament este ca salvia sa fie preparata sub forma de ceai si sa se faca gargara cu acesta.

PUBLICITATE

 

Salvia poate afecta tratamentul pentru reumatism, guta, boli nervoase si afectiuni asociate cu aceste boli.

 

Unii medici folosesc salvia pentru tratarea crampelor, afectiunilor maduvei spinarii, bolilor glandei tiroide sau tremurului. Acestia recomanda consumul a 2 cani de ceai de salvie zilnic. Ceaiul face minuni si in privinta bolilor ficatului, reduce balonarea si elimina problemele intestinale, precum diareea.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...