"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Pentru multe familii, scoala generala este asemeni unei oale sub presiune: incercari, conflicte, dezvoltare fizica si emotii puternice.

 

Fiica acestei doamne, doar ce a inceput clasa a-V-a, insa cu o noapte inainte, mama i-a oferit o lectie in adevaratul sens al cuvantului…

 

O poveste de Amy Beth Gardner

 

de ce a pus aceasta mama fetita sa imprastie pasta de dinti in farfurie

 

 

Fiica mea incepe maine scoala generala. I-am decorat vestiarul, i-am cumparat o uniforma noua si un ghiozdan frumos. In seara asta, chiar inainte de culcare, am facut un lucru care este mult mai important decat orice bun material.

 

I-am oferit un tub cu pasta de dinti si i-am cerut sa o stoarca pe toata intr-o farfurie. Atunci cand a terminat, i-am spus sa puna pasta la loc in tub.

 

A inceput sa tipe „Dar nu pot! Oricum nici nu va arata ca inainte!” am asteptat sa termine si i-am spus:

 

“Iti vei aminti de farfuria asta intreaga ta viata. Cuvintele tale au o insemnatate imensa si iti vei da seama de asta, incepand cu scoala generala.

PUBLICITATE

 

De asemenea vei vedea cum cuvintele tale vindeca, incurajeaza, inspira sau iubesc. Uneori vei face si alegeri gresite: eu imi amintesc cum saptamana asta de trei ori am ranit cu cuvintele mele.

 

Este acelasi lucru ca in cazul pastei de dinti, dupa ce o scoti din tub, nu o mai poti pune la loc. Foloseste intotdeauna cu grija cuvintele, Breonna!

 

Nu ti le vei mai putea retrage dupa ce le-ai spus!

 

In fiecare dimineata cand te trezesti roaga-te sa folosesti cele mai intelepte cuvinte! Noaptea asta poate fi cea in care decizi sa fii un adolescent intelept, ce isi foloseste cuvintele cu grija!

 

Ramai intotdeauna in amintirea oamenilor ca fiind o persoana intelegatoare si amabila. Exemplul tau poate schimba lumea intreaga si nu vei regreta niciodata ca ai ales sa fii blanda!”

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE