"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

In ciuda popularitatii dobandite in ultimii ani, datorita unor beneficii asupra sanatatii pe care anumite persoane le promoveaza, laptele de soia nu este, conform unor studii recente, cea mai adecvata bautura. Mai precis, acest produs popular distruge glanda tiroida, putand avea efecte nefaste asupra sanatatii, in general.

PUBLICITATE

Acestea sunt ingredientele pe care laptele de soia le contine, in general: lapte de soia ( apa filtrata, boabe de soia), zahar de trestie, sare de mare, caragenan, arome naturale, carbonat de sodiu, vitamina A , vitamina D2, riboflavina ( B2), vitamina B12.

PUBLICITATE

bautura care distruge glanda tiroida

PUBLICITATE

Conform numeroaselor studii si cercetari stiintifice, compusul caragenan, care se gaseste in laptele de soia este relationat cu inflamatiile gastrointestinale, ulcere, leziuni intestinale si chiar cu cancerul de colon.

PUBLICITATE

10 motive pentru care trebuie sa eviti consumul laptelui de soia:

PUBLICITATE

1. Boabele de soia contin cantitati ridicate de toxine, numite „antinutrienti”. Daca o femeie bea 2 pahare de lapte de soia pe zi, aceasta poate experimenta dereglari ale ciclului menstrual.

2. S-a demonstrat ca laptele de soia sporeste nevoia de vitaminele B12 si D.

PUBLICITATE

3. Hemaglutinina care se gaseste in structura boabelor de soia este o substanta care ajuta coagularea sangelui, facand celulele rosii din sange sa nu se mai separe.

PUBLICITATE

4. Peste 99% din soia este contaminata cu unul dintre cele mai puternice pesticide alimentare.

5. Boabele de soia si produsele din soia contin cantitati mari de acid fitic, care previne absorbtia calciului, magneziului, cuprului, fierului si zincului.

PUBLICITATE

6. Produsele din soia contin cantitati mari de aluminium toxic, care are efecte negativ asupra sistemului nervos, asupra rinichilor si care a fost asociat cu boala Alzheimer.

PUBLICITATE

7. Alimentele pe baza de soia pot provoca deficit de vitamina B12; acestea contin un compus care este asemanator vitaminei B12, pe care insa organismul nu il poate procesa.

8. Proteinele de soia foarte fragile sunt periculoase pentru digestie, intrucat sunt expuse unor temperaturi ridicate in timpul procesarii, astfel incat devin proteine izolate.

PUBLICITATE

9. Flavonoidul isoflavonoe este extrem de toxic, se gaseste in concentratie mare in soia si poate declansa dezvoltarea cancerului mamar.

PUBLICITATE

10. Soia contine un tip de estrogen numit fitoestrogen, un compus care poate deregla functionarea glandei endocrine, crescand riscul infertilitatii si aparitiei cancerului de san, la femei.

Despre autor:

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]