"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

E un lucru grozav sa iti pese de cei din jur si sa iti ajuti prietenii si apropiatii la nevoie. Pana la urma, cine nu vrea binele celor dragi, nu? Problema este ca, atunci cand te implici prea mult si traversezi granita dintre bunavointa si menajament, poti ajunge sa ai tu de suferit in detrimentul fericirii altora.

 

Se spune ca nu te costa nimic sa fii bun cu ceilalti, dar din pacate acest motto nu se aplica mereu. Multi oameni cad in capcana de a se lasa folositi sau exploatati pentru simplul fapt ca sunt prea buni si nu stiu sa spuna niciodata „nu”. In astfel de cazuri, altruistii desavarsiti pot ajunge sa plateasca binele altora cu pretul dezvoltarii de comportamente autodistructive.

 

poate ca ii ajuti pe cei din jur mai mult decat pe tine

 

 

Ca sa nu risti sa fii folosit si manipulat, trebuie in primul rand sa constientizezi momentele in care oferi prea mult, fie ca e vorba de timpul, de banii tai sau de alte resurse pe care le posezi.

 

Iata patru semne ale acestei probleme de supraimplicare in problemele celorlati, ca sa stii sa te opresti la timp si sa nu mai repeti aceleasi greseli in defolosul tau:

 

1. Esti inconjurat de oameni coplesitori care cercesc atentia ta non-stop.

 

Orice persoana din viata ta care este dependenta de tine intr-un mod sau in altul reprezinta un obstacol in calea fericirii tale. Inseamna ca atragi cumva aceste tipologii de persoane care pretind sa te ocupi mai intai de ei, si abia apoi de tine insuti! Daca alegi sa le dai in continuare apa la moara si sa le faci toate mofturile, risti sa ajungi sa te simti neimplinit si nefericit. Oricat de mult ai face pentru ei, niciodata nu pare sa fie de ajuns!

PUBLICITATE

 

De aceea, este important sa tragi linie si sa nu te abati de la decizia de a face un pas inapoi. Fii mai asertiv si impune-te in fata lor, dupa care invata sa te pretuiesti mai mult si sa iti acorzi mai mult timp pentru propriile tale nevoi si dorinte. Numai atunci vei putea sa atragi in viata ta persoane pozitive si benefice pentru tine.

 

2. Problemele si nevoile tale sunt mereu pe ultimul loc.

 

Cand ii acorzi cuiva prea multa atentie, incepi sa ii neglijezi pe toti ceilalti, si inclusiv pe tine. Numai tu ai de pierdut cu aceasta atitudine, iar in timp vei ajunge sa obosesti si sa te simti izolat si nefericit.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE