"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Nu poti dormi, desi ai incercat toate metodele clasice: un pahar de lapte cald, numaratul oilor, statul la distanta de electronice etc. Dar ai incercat si acest truc, sa scoti un picior din patura?

 

Metoda e destul de ciudata, insa s-a dovedit in mod stiintific ca functioneaza!

 

de ce este bine sa dormim cu un picior neacoperit

 

 

Conform purtatorului de cuvant al Fundatiei Nationale a Somnului, Natalie Dautovich, acest remediu functioneaza deoarece picioarele au o structura speciala, care conecteaza arterele cu venele. Cand picioarele sunt expuse la aerul rece, sangele se raceste si circula prin corp, racindu-i in mod eficient temperatura.

 

Acest lucru este important, intrucat temperatura corpului scade in timpul somnului. Asadar, racirea acestuia inainte de a merge la culcare emite semnale creierului ca e vremea pentru a dormi.

 

Este foarte important ca picioarele sa fie reci pentru odihna calitativa din timpul noptii, iar un alt studiu efectuat in 2012 a aratat ca daca esti privat de somn, picioarele se incalzesc. Previno acest lucru inainte de a se intampla, urmand sfatul de mai sus, adica sa dormi cu un picior neacoperit de patura.

 

Asa ca daca suferi de insomnii, scoate un picior afara din asternut si asteapta-l pe Mos Ene!

 

Sigur isi va face aparitia!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.