"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Rene Quinton, biologist francez, prin cercetarile intreprinse la sfarsitul secolului al XIX-lea, a demonstrat ca apa marii si anumite elemente caracteristice mediului marin (alge, namol, nisip, aer marin…) sunt excelente pentru sanatate deoarece aduc oligoelemente, minerale si vitamine indispensabile bunei functionari a organismului.

apa marii poate vindeca corpul

In anii 60, lucrarile profesorului Jean-Jacques Dubarry releva ca dupa o baie de 10-15 minute in apa de mare la o temperatura situata intre 37° si 40°C, porii pielii se dilata, facilitand patrunderea si actiunea imediata a ionilor negativi, cum ar fi sodiul si potasiul, ce ajung in capilare, ca sa fie difuzati apoi in organism dupa nevoile si carentele fluxului sanguin.

Marie-Paule Le Deore, hidroterapeut la centrul de Talasoterapie din Carnac, recomanda ca dupa baia de mare sa nu ne stergem sau sa facem dus imediat, ca sa sprelungim procesul de mineralizare a organismului.

PUBLICITATE

De asemenea, ni se recomanda sa facem gargara cu apa sarata de mare, buna pentru stimularea productiei de saliva, normalizarea Ph-ului oral, tonifierea gingiilor si ca sa impiedicam dezvoltarea bacteriilor.

Potrivit unor specialisti in tratamente naturiste, putem accepta cateva inghitituri de apa de mare pentru imbunatatirea digestiei.

In afara de compozitia extraordinara pe care o are apa marii (minerale si oligoelemente-iod, sodiu, potasiu, magneziu, fier, zinc, seleniu, crom, fluor- cu rol de remineralizare puternica a organismului, asa cum am spus), cand este rece, exerseaza un efect tonifiant si activeaza circulatia sanguina, imbunatateste mobilitatea si elasticitatea vaselor de sange.

Iata ca avem o multime de argumente sa ne cufundam in apa marii, mai ales ca atunci corpul devine mai usor, facilitand plutirea si praticarea diverselor activitati fizice cu rezultate vizibile asupra muschilor, tonifierii pielii, circulatiei sanguine.

Si toate acestea fara a ne accidenta, deoarece articulatiile sunt menajate in apa. Asa se explica faptul ca reabilitarea sportivilor care au suferit diverse leziuni se face de multe ori in mare sau in piscine.

Unii vad in mare oportunitatea de a invata sa navigheze (surfing) sau pur si simplu sa inoate.

Chiar daca nu suntem sportivi de performanta, putem include printre activitatile fizice mersul pe jos (drumetul de apa) cu picioarele in apa, sariturile in valuri, intorcandu-ne pe toate partile, lovindu-ne soldurile de ele.

In plus, toate miscarile in apa sunt benefice mintii (eliberarea stresului), corpului (respiratiei, inimii, articulatiilor…).

Profitati din plin de virtutile apei de mare, capabila de a va repune in forma din cap pana in picioare!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE