"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Cu siguranta stim ca sunt diferente intre tipurile de masaj – de relaxare, terapeutic, in profunzimea tesuturilor, masajul paliativ sau cel pentru sportivi.

 

Vrem sa ne relaxam, avem si tensiuni musculare, poate este bine sa urmam sfaturile unui terapeut specializat in masaje, dar avem nevoie de cateva informatii de baza atunci cand apelam la acesta.

 

Masajul de relaxare este cel mai des intalnit, dar haideti sa alegem ce ni se potriveste dintr-o alta perspectiva – aceea a simptomatologiei.

PUBLICITATE

 

tie ce tip de masaj ti se potriveste?

 

 

Suntem tensionati si ne simtim spatele rigid

 

Se recomanda exercitii de relaxare si/sau reflexoterapie.

 

Relaxam mintea, ne eliberam de tensiunile interioare, calmam sistemul nervos, iar muschii ne vor urma. Momentul in care vom incepe sa eliberam tensiunea din muschi vine numai dupa ce am atins starea de relaxare.

 

Facem exercitii regulat, dar nu avem elasticitate

 

Se recomanda masajul pentru sportivi. Acest tip de masaj identifica zonele cu probleme, iar terapeutul lucreaza pe acestea.

 

Pot creste gradul de miscare, supletea, elasticitatea si se elibereaza, in acelasi timp, tensiunea musculara cronica. Se poate imbunatati starea corpului, astfel incat putem adauga exercittii de stretching celor din rutina noastra zilnica.

 

Practicam un sport, dar avem probleme de flexibilitate si zone afectate de tensiuni cronice

 

Se recomanda un masaj in profunzimea tesuturilor si cel pentru sportivi.

 

Masajul in profunzime poate elibera tensiunile cronice, in timp ce masajul pentru sportivi poate reface muschii pentru a reduce probabilitatea de aparitie si dezvoltare a acestora.

 

Lucram la calculator toata ziua, iar umerii, gatul si partea superioara a spatelui au de suferit

 

Se recomanda un masaj terapeutic si/sau de relaxare Masajul terapeutic corecteaza tensiunile din zonele cu probleme, dar, in acelasi timp avem nevoie sa ne eliberam de stres.

 

In aceasta situatie, alegem si tehnici de relaxare.

 

Alegerea noastra va trebui sa tina cont de gravitatea problemelor pe care le avem cu umerii, gatul sau postura, precum si de sensibilitatea la factorii externi.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE