"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Cu totii am facut si facem greseli care ne afecteaza stilul de viata. Doua obiceiuri zilnice sunt considerate de specialisti a fi periculoase pentru sanatatea ochilor nostri.Iata care sunt acestea:

aceste greseli afecteaza vederea

Lipsa activitatii fizice

Atat organismul, cat si vederea noastra sunt concepute pentru o viata dinamica si deloc monotona.

Vederea nu este statica, adica doar buna sau slaba, ea variaza, in functie de cat de folosita sau relaxata este, ca si starea intregului organism.

Un studiu efectuat de Universitatea Columbia din Statele Unite a aratat faptul ca miscarea zilnica pentru cel putin 10-20 minute poate reduce tensiunea oculara cu aproximativ 20%.

Exercitiile fizice fac ca inima sa pompeze mai mult sange in organism. Sangele va intensifica fluxul la nivelul ochilor si le va stimula activitatea.

Atata timp cat singurul gen de miscare pe care o facem zilnic este sa mergem de acasa pana la masina sau la autobuz, asta ne va afecta in timp prin scaderea treptata a acuitatii vizuale.

PUBLICITATE

Nu trebuie sa practicati sport de performanta, dar in minim 20 de minute de plimbare tot puteti face cateva mii de pasi.

Acesti pasi sunt echivalentul a aproximativ doi, trei kilometri de mers zilnic pe jos.

In acest fel, riscul ca problemele de vedere sa se agraveze sunt cu cel putin cu 20% mai mici.

Lipsa somnului de calitate

Lipsa somnului contribuie la suprasolicitarea musculaturii oculare care, in timp, va duce la scaderea drastica a capacitatii vizuale. Dupa cateva nopti fara somn, ochii incep sa fie iritati, sa prezinte senzatii de usturime si se inrosesc.

In timpul somnului, elementele nutritive din corp hranesc si regenereaza celulele organismului, deci si ochii.

Un somn eficient accelereaza procesul de recuperare a organismului si permite musculaturii oculare sa se relaxeze corespunzator.

Oferind organismului un somn de calitate, de cel putin sase, sapte ore in fiecare noapte, dam sansa ochilor nostri sa se relaxeze mai mult.

Daca este nevoie, puteti folosi o pereche de ochelari pentru somn, pentru a permite ochilor sa se mai bine.

De asemenea, mentineti un intuneric total in camera in care dormiti. Va contribui la odihna ochilor dumneavoastra.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE