"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinou

Denumita “iarba vietii”, o planta care creste in muntii Himalaya ar detine cea mai importanta virtute, aceea de a invia mortii….

PUBLICITATE

ce ai face daca s-ar descoperi planta care invie mortii

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Iata de ce autoritatile statului indian Uttarakhand au inceput deja demersurile cu scopul de a descoperi legendara planta capabila sa trezeasca mortii, ce necesita o investitie de 3,4 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa al ministrului pentru Medicina Alternativa, Surendra Singh Negi.

“Trebuie sa incercam si toate eforturile nu vor fi in van atata vreme cat suntem siguri ca vom gasi aceasta planta”, a declarat ministrul citat.

PUBLICITATE

Misiunea incepe luna aceasta si are loc in Himalaya, aproape de frontiera cu China, deoarece aici, conform legendelor, ar creste iarba magica.

PUBLICITATE

Cunoscuta sub numele de “Sanjivani booti” (iarba datatoare de viata), planta lumineaza noaptea si are excelente proprietati curative.

In epopeele mitologice dedicate zeului Rama, se povesteste ca Hanouman, zeul cu chip de maimuta, a adus iarba pentru a salva viata lui Lakshmana, fratele mai mic al lui Rama.

PUBLICITATE

Un numar impresionat de specialisti in medicina traditionala ayurveda se arata destul de sceptici fata de initiativa ministerului si tin sa reaminteasca, ca numeroase incercari de a gasi in trecut “iarba vietii” s-au soldat cu un esec.

PUBLICITATE

Mai intai, nimeni nu stie cu ce seamana planta si apoi nu este exclus ca sa fie vorba doar de o simpla legenda.

De remarcat faptul ca in ultimul timp interesul pentru medicina traditionala este in voga in India. Insusi premierul Narendra Modi a declarat ca este pregatit sa sustina si sa promoveze cunostintele traditionale, ba chiar sa creeze un post nou in minister care sa aiba in vedere yoga si ayurveda.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]