"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Rinichii sunt organe vitale in economia organismului, avand rolul de a detoxifia corpul prin excretie. Rinichii elimina materiile reziduale si fluidele in exces. In plus, mentin oasele sanatoase si puternice, regleaza nivelurile electrolitilor, produc noi celule rosii si regleaza tensiunea arteriala.

Bolile renale netratate au potential letal. Iata care sunt simptomele asociate imbolnavirii rinichilor sau insuficientei renale:

acestea sunt semnele bolilor renale

Edeme – Insuficienta renala duce la aparitia edemelor la nivelul incheieturilor si a membrelor, problema datorata retentiei de apa.

Modificari de urinare

– Semne incipiente: urinatie dificila

– Durere si apasare in timpul urinatiei

– Urina inchisa la culoare si reducerea frecventei de urinare

– Paloare a urinei, intensificarea frecventei de urinare si a volumului de urina eliminat

– Urina spumoasa

Intensificarea senzatiei de urinare pe timpul noptii

Iritatiile cutanate – Atunci cand se acumuleaza in sange si ajung in vasele periferice, materiile reziduale pot provoca iritatii ale pielii. In acest caz, pielea trebuie vindecata de la interior catre exterior si nu invers.

PUBLICITATE

Oboseala – Rinichii sanatosi produc EPO (eritropoietina), un hormon care sprijina regenerarea celuleor rosii cu rol de oxigenare. Scaderea numerica a acestor celule determina anemie si stari de epuizare fizica si mentala.

Respiratia incompleta – Se datoreaza oxigenarii insuficiente ca urmare a imputinarii celulelor rosii.

Gust metalic in gura – Apare ca urmare a acumularii materiilor reziduale in corp si in cavitatea bucala. Alte semne sunt reducerea poftei de mancare si tulburari de gust.

Dureri de spate – Durerile apar in zona lombara, chiar in dreptul rinichilor. De cele mai multe ori, acestea apar ca urmare a infectarii pietrelor renale.

Ameteala si probleme de concentrare – Imbolnavirea rinichilor afecteaza si oxigenarea creierului, ceea ce reduce concentrarea si memoria si provoaca stari de ameteala.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat
echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE