"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Exista un mod in care poti determina daca bateriile sunt incarcate si fara sa ai la indemana un dispozitiv de testare. Este vorba despre un truc care functioneaza in peste 80% din cazuri, dupa cam ilustreaza videoclipul de mai jos.

 

metoda de detectare a bateriilor

 

 

Materialul video prezinta metoda „testului de ricoseu”, care este foarte usor de pus in aplicare. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi bateriile sa cada de la o distanta mica (cativa centimetri) pe o suprafata tare in pozitie verticala, asa cum este ilustrat in videoclip, si sa verifici daca ricoseaza sau nu.

 

Bateriile descarcate sau pe cale de a se descarca ricoseaza de mai multe ori si de obicei se rastoarna in cadere. Bateriile incarcate, insa, ricoseaza mai putin si raman de regula in pozitie verticala la aterizare.

PUBLICITATE

 

Se presupune ca acest fenomen s-ar datora diferentelor de densitate a baterii pe masura ce acestea se uzeaza. Bateriile consumate produc un gaz care le modifica traiectoria si modul de cadere la aruncarea de la o distanta mica pe o suprafata dura.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE