"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

six − 4 =

1 × one =

Un articol de Razvan

loading...

Reflexologia este o practica culturala originara din China care dateaza de mii de ani. In prezent, aceasta forma de medicina alternativa pare sa fi renascut, devenind foarte populara in lumea occidentala pentru potentialul sau de a trata simptomele multor boli fizice.

Deoarece reflexologia este una dintre cele mai naturale si mai putin invazive forme de tratament existente, aceasta practica este ideala pentru linistirea bebelusilor. Fiind prea fragezi ca sa isi poate exprima disconfortul sau durerile in cuvinte, bebelusii iti atrag atentia prin plans. Reflexologia iti ofera un mod eficient nu numai de a determina ce probleme resimte copilul, ci si de a adresa problemele evidentiate.

maseaza aceste puncte pentru a opri copilul din plans

Ghid de masaj reflexogen al talpilor la bebelusi si copiii mici

Bebelusii sunt considerati a fi mult mai responsivi la reflexologie decat adultii. Acest fapt se datoreaza in special receptivitatii crescute la atingerea fizica in general a copiilor. Atunci cand un copil se simte rau, raspunsul fizic natural al parintilor este de a-l imbratisa, de a-l mangaia pe spate samd. Din acest motiv, reflexologia este tratamentul perfect pentru bebelusi si copiii mici.

Reflexologia se refera la aplicarea de presiune asupra anumitor puncte de pe corp, majoritatea dintre ele dispuse in zona picioarelor si talpilor. Practica reflexologiei se concentreaza asupra tratamentului anumitor probleme de sanatate care genereaza simptome in anumite segmente ale corpului. Ghidul pe care ti-l prezentam in continuare indica in mod exact partile corporale implicate si zonele din talpa corespunzatoare.

Capul/Dintii

Ca sa tratezi problemele legate de cap, de gat si de dinti, se recomanda sa masezi varfurile degetelor de la picioare. Masarea degetelor de la picioare se recomanda in special in perioada cresterii dentitiei pentru a calma durerile si disconfortul bebelusului.

Sinusurile

In partea centrala dreapta a talpii se afla zona sinusurilor. Aplicarea de presiune in aceasta regiune a talpii reduce intensitatea simptomelor legate de functionarea sinusurilor, pornind de la rinoree pana la probleme respiratorii si raceli.


Pieptul

Zona pingelei piciorului corespunde zonei pieptului. Masajul reflexogen in aceasta regiune elibereaza congestiile pectorale, sprijinind vindecarea tusei sau a racelilor cronice productive. Mai multe studii medicale au demonstrat stiintific faptul ca reflexologia reduce eficient toate formele de congestie.

Plexul solar

Plexul solar este un conglomerat de terminatii nervoase pozitionat intre zona stomacului

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.