"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Urcam pe un cantar si vedem ca ne arata cateva kilograme in plus. Facem acelasi lucru cu un altul, iar acesta ne indica o greutate in minus.

 

Ca sa nu mai avem surprize si pentru ca sansele sa fie de partea noastra, va prezint o lista de greseli intocmita de Florence Foucaut, specialist in nutritie si dietetica, pe care sa le evitam atunci cand ne ne cantarim.

 

ce greseli facem cand ne cantarim

 

 

Sa nu urcam pe cantar in fiecare zi

 

Ar fi inutil, fiindca ne vom demotiva in dorinta de a slabi. Rezultatele nu vor fi aceleasi si nu vom putea urma corect graficul de greutate propus.

 

Sa nu ne cantarim la ore diferite

 

Se stie ca, studiindu-ne greutatea dimineata, la pranz, si seara, nu vom avea aceleasi kilograme. Dieticianul Foucaut ne recomanda sa ne cantarim in zorii zilei, deoarece este singurul reper cert.

 

Sa nu schimbam mereu cantarul

 

Nu toate cantarele au acelasi mod de functionare. Plimbandu-ne de la unul la altul, riscam sa obtinem rezultate ce nu ne convin, atunci cand ne-am propus sa pierdem in greutate. Este necesar sa avem incredere in acelasi cantar.

PUBLICITATE

 

Sa nu asezam cantarul pe o suprafata moale

 

Pentru ca nu vom avea nicio sansa sa ne arate greutatea reala. “Pe un teren moale, punctele de sprijin nu sunt aceleasi”, explica Foucaut.

 

Sa nu ne cantarim imbracati

 

E de inteles ca hainele cantaresc mult. Totusi, daca urcam pe cantar imbracati, sa o facem cu aceleasi haine.

 

Sa nu ne cantarim dupa practicarea unui sport

 

In timpul unui antrenament, este important sa bem multa apa. Conform nutritionistului Florence Foucaut, sportul antreneaza dezvoltarea musculara care duce la cresterea, pe moment, a greutatii. De aceea, e mai bine sa evitam cantarul, exact dupa practicarea exercitiilor fizice, indiferent de natura lor.

 

Sa nu ne cantarim cand suntem in perioada ciclului menstrual

 

In perioada menstruatiei, retentia de apa va face ca trupul unei femei (picioarele, burta…) sa fie mai umflat, asa ca…sa uitam de cantar!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE