"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

S-a descoperit ca un aliment comun predispune consumatorii unui risc foarte crescut de teniaza, o forma de infestatie cu paraziti intestinali periculosi. Teniile sunt foarte periculoase si greu de depistat si de eliminat.

PUBLICITATE

nu mai consuma aceasta carne

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Semnalul de alarma a fost dat de catre un specialist de la universitatea Cambridge care a examinat o persoana ce suferea de migrene severe. In anamneza pacientului aparea ca respectivul calatorise prin Asia, mai exact prin China, Tailanda, Japonia si Coreea de Sud, adica zonele cele mai afectate de boli parazitare! Suspiciunile specialistului s-au confirmat atunci cand a depistat in corpul pacientului un parazit matur in urma unei interventii chirurgicale.

Infestatiile cu tenie apar de cele mai multe ori in urma consumului de alimente si apa infestate. Parazitii infesteaza gazdele si, odata patrunsi in corp, se dezvolta nestingheriti pana la maturitate, si uneori se pot chiar reproduce.

PUBLICITATE

In majoritatea cazurilor, teniaza este asimptomatica. Atunci cand apar insa simptome, ele pot include:

PUBLICITATE

• durere

• slabire inexplicabile

PUBLICITATE

• blocaj intestinal

PUBLICITATE

• probleme digestive

Cele mai comune surse de infestare sunt carnea de vita si cea de porc gatite insuficient. Hrana contaminata poate contine fie oua, fie larve de tenie, care ajung sa se dezvolte in intestine. De cele mai multe ori insa, fierberea sau prajirea mai indelungata a carnii distruge larvele si impiedica infestatia.

PUBLICITATE

Igiena precara este un alt factor de risc, indeosebi intrarea in contact cu scaunele persoanelor sau animalelor contaminate.

PUBLICITATE

Despre autor:

Razvan s-a alaturat
echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: justamazingrecipes. Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]