"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

11 + 13 =

three + two =

Un articol de Razvan

loading...

Majoritatea cancerelor de san sunt depistate in urma mamografiilor, dar de cele mai multe ori boala este diagnosticata in stadiile avansate deoarece multe femei trec cu vederea simptomele precoce ale bolii. 

Desi nu toate simptomele prezentate in continuare sunt specifice cancerului mamar, prezenta lor trebuie sa te puna in alerta si sa te determine sa consulti sfatul unui medic specialist.

nu mai ignora semenle bolii cronice

Unul dintre primele semne de cancer la san il reprezinta modificarile fiziologice sau de aspect ale sanilor sau ale mameloanelor. Atentie mare la modificarile de dimensiuni si de coloratie!

Un alt posibil semnal de alarma sunt durerile de san. Acestea se datoreaza de cele mai multe ori formarii de noduli, care nu sunt intotdeauna de natura benigna. Daca nodulii apar brusc, sunt duri la atingere si durerosi, programeaza-te neaparat pentru un consult de specialitate.

Scurgerile mamelonare pot semnala si ele o activitate canceroasa la nivelul sanului. Daca secretiile sunt complet transparente sau sangeroase, iar scurgerile au loc frecvent si fara presiune mecanica, ele pot semnala existenta unui cancer in stadiu incipient sau a altor boli grave, dintre care si unele infectioase.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat
echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.