"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Biserica Vaticanului sau Biserica Romano-Catolica, este binecunoscuta pentru actele de coruptie si inselaciune comise de-a lungul istoriei. Pe langa actele de genocid comise in urma cu cateva secole impotriva catarilor si abuzurile sexuale asupra copiilor din lumea moderna, aceasta institutie este una dintre cele mai corupte organizatii din istorie.

In anul 1611, Biblia a fost tradusa din latina in engleza. Pe atunci, Biblia continea in total 80 de carti, iar cele 14 carti inexistente astazi alcatuiau partea de final a Vechiului Testament.Iata numele lor:

de ce a scos Vaticanul asta din biblie

Ezdra 1

Ezdra 2

Cartea lui Tobit

Cartea Iuditei

Restul cartii Esterei

Intelepciunea lui Solomon

Eclesiastul

Cartea lui Baruch

Epistola lui Ieremia

Psalmii celor trei copii sfinti

Istoria Susanei

Cartea lui Bel si a dragonului

Rugaciunea lui Manase

Macabeii 1

Macabeii 2

In 1684, aceste carti au fost scoase din toate editiile Bibliei cu exceptia unei versiuni din 1611, adica prima editie tradusa in engleza. Una dintre cartile cu adevarat interesante este Cartea Intelepciunii lui Solomon, imparatul Solomon fiind unul dintre cele mai legendare personaje ale Bibliei. Fiul lui David, Solomon este considerat a fi cel mai intelept om al tuturor timpurilor. In imaginile bisericesti, Solomon este ilustrat in mare parte ca fiind un personaj pozitiv. Dar cartea lui Solomon rastoarna complet imaginea sa traditionala.

PUBLICITATE

Iata de exemplu un fagment din Intelepciunea lui Solomon 2:1-24:

1. Cei care cugeta nedrept si-au zis in sine: Viata noastra este scurta si trista si omul nu poate scapa de moarte,nici nu cunoaste cine l-ar izbabi de Seol

2. Din intamplare am ajuns sa fim cum suntem si dupa viata aceasta vom fi ca si cum n-am fi fost niciodata caci fum este suflarea din narile noastre si cugetarea o scanteie care se aprinde din miscarea inimii noastre.

3. Cand se va stinge, trupul nostru se va face cenusa si duhul se va risipi ca aerul cel usor

4. Numele nostru se va uita cu vremea si nimeni nu-si va aduce aminte de lucrurile noastre ci viata noastra va trece ca urma norului si se va risipi ca negura, pe care o alunga razele soarelui.

5. Ca umbra de trecatoare este viata noastra si sfarsitul ei este fara intoarcere, ca s-a pecetluit si nimeni nu mai vine inapoi.

6.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!