"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Lactatele pot fi mai periculoase pentru sanatatea noastra decat ne-am fi putut imagina!

 

Spre deosebire de produsele lactate vegane, organice si neprocesate, un cercetator de la Harvard avertizeaza ce amenintare serioasa reprezinta produsele lactate pentru sanatatea noastra.

 

aveti mare grija la lactate

 

 

David Ludwig, cercetatorul mai sus mentionat, a publicat un studiu in Jurnalul Asociatiei Medicale de Pediatrie din America, conform caruia bauturile indulcite artificial dauneaza organismului.

 

Nu in ultimul rand, consumul de zahar duce la obezitate, diabet, dureri inflamatorii si altele. Departamentul Agriculturii din Statele Unite, Academia Americana a Pediatriei si alte organizatii vin in sprijinul ideii conform careia bauturile cu zahar trebuie evitate.

 

Singurul produs de acest fel, care este permis, e laptele cu putine grasimi, dar nu mai mult de 3 cani pe zi.

 

Ludwig, insa, pune la indoiala aceasta decizie a organizatiilor.

 

“Aceasta recomandare de a consuma 3 cani de lapte zilnic este, poate, cel mai predominant sfat oferit publicului american in legatura cu dieta, din ultimii 50 de ani”.

PUBLICITATE

 

Ca rezultat, americanii consuma milioane de litri de lapte anual, probabil cu ideea indusa ca fara lapte, oasele lor s-ar sfarama,” afirma David Ludwig.

 

Conform acestuia, daca laptele cu putine grasimi este aprobat pentru consum, alte bauturi indulcite artificial vor fi, la randul lor, aprobate. De aceea este important sa spui NU tuturor bauturilor de acest fel si sa eviti zaharul adaugat, in general.

 

“Cea mai rea situatie posibila este cea a laptelui cu ciocolata cu putine grasimi: elimini grasimea, e mai putin gustoasa. Asa ca pentru a-ti face copiii sa bea 3 cani pe zi, apelezi la aceasta bautura indulcita cu zahar” spune Ludwig  ”…putem obtine destul calciu din alte alimente. Intr-un gram de varza kale exista mai mult calciu decat in lapte. Sardinele, boabele de alune, legumele verzi sunt toate surse de calciu.”

 

Cazul impotriva lactatelor cu putine grasimi si a altor pericole cauzate de lapte

 

David Ludwig a alocat timp pentru a critica recomandarile organizatiilor, dar nu s-a oprit aici.

 

Grasimile specifice, cum ar fi grasimile polinesaturate din uleiurile vegetale ( de porbum, soia, floarea soarelui sau canola) se recomanda a fi evitate, iar noi dovezi despre consumul grasimilor saturate, care se gasesc deseori in lapte, ulei de cocos si in laptele animalelor hranite cu iarba, sunt aduse in atentia publicului.

 

In ciuda faptului ca grasimile saturate au fost tratate in mod agrseiv ca daunatoare, un studiu facut in 2010 de Jurnalul American al Nutritiei Clinice, a descoperit ca nu exista probe suficiente pentru a concluziona ca lactatele cu grasimi saturate pot fi asociate cu riscul crescut al bolilor coronare sau cardiovasculare.”

 

Mai mult, alte lactate grase sunt recomandate, deasemenea, pentru baut.

 

S-a demonstrat ca lactatele sunt benefice sanatatii, regleaza diabetul, absorb vitaminele in corp, reduc simptomele cancerului si ajuta procesul de slabire. Produsele lactate pure sunt, asadar, mult mai sanatoase decat lactatele conventionale.

 

Data viitoare, ai grija sa citesti etichetele lactatelor si sa acorzi atentie ingredientelor nocive pe care le pot contine. Te asigur ca nu vei mai privi laptele cu aceiasi ochi!

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa.Sursa: healthyfoodhouse.  Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE