"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

De ce oamenii intampina probleme in a
se vindeca? 

Din dorinta de a partaja lumii intregi rodul obesrvatiilor sale referitoare la acest subiect, si nu numai, dupa aproximativ 40 de ani de studiu, in 1984, Lise Bourbeau infiinteaza prima ei scoala de dezvoltare personala denumita “Asculta-ti corpul”, de altfel cea mai mare din Canada.

Inainte de a lua aceasta hotarare, Lise a lucrat ca manager de vanzari zonal -Quebec- si isi aminteste ca auzea in fiecare zi pe cate cineva plangandu-se de o problema fizica ori psihologica.

persoanele care fac efort dar nu se vindeca

Acel cineva putea fi o persoana din echipa proprie sau dintre clientii sai, motiv in plus ca sa contribuie in a-i ajuta pe oameni sa se inteleaga mai intai pe ei insisi.

PUBLICITATE

Revenind la tema articolului, sa aflam care ar fi principalele cauze ale oricarei probleme de natura fizica sau de alta natura la mii de persoane.

Victimizarea

Majoritatea oamenilor, explica Lise, nu sunt constienti ca una gandesc si alta fac. Refuza sa inteleaga ca orice intervine neplacut in calea lor reprezinta un mesaj sau o provocare in planul vietii. Inseamna, in realitate, ca ei refuza responsabilitati, crezand ca motivul bolii sau nefericirii lor tine de factori din exterior.

Continuand sa joace rolul de victime, invocand ca nu sunt norocosi, ca numai lor li se intampla, prezinta o falsa iluzie a puterii avute asupra celorlalti. Victimele se folosesc de anturajul lor, cautand mila sau ajutorul de a fi incurajati si sustinuti.

Aceasta atitudine nu face decat sa intretina boala si sa o agraveze, in ideea ca nu se mai poate face nimic sau ca nu stiu ce sa faca.

De exemplu, un medic anunta pe cineva ca are o boala incurabila pentru tot restul vietii, iar acel cineva crede tot. Este o dovada ca medicina nu a gasit remediu si cu asta basta!

Acest rationament nu mai este valabil, deoarece traim intr-o epoca de evolutie, de cunoastere si constienta. Avem la indemana alte posibilitati/alternative de vindecare.

Teama de schimbari

Este o cauza importanta a tuturor problemelor. Multi oameni prefera sa ramana ancorati in situatia dificila in care se afla, in loc sa-si schimbe atitudinea, gandind ca se afla mai in siguranta in ceea ce stiu sa faca

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!