"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

De ce oamenii intampina probleme in a
se vindeca? 

 

Din dorinta de a partaja lumii intregi rodul obesrvatiilor sale referitoare la acest subiect, si nu numai, dupa aproximativ 40 de ani de studiu, in 1984, Lise Bourbeau infiinteaza prima ei scoala de dezvoltare personala denumita “Asculta-ti corpul”, de altfel cea mai mare din Canada.

 

Inainte de a lua aceasta hotarare, Lise a lucrat ca manager de vanzari zonal -Quebec- si isi aminteste ca auzea in fiecare zi pe cate cineva plangandu-se de o problema fizica ori psihologica.

 

persoanele care fac efort dar nu se vindeca

 

 

Acel cineva putea fi o persoana din echipa proprie sau dintre clientii sai, motiv in plus ca sa contribuie in a-i ajuta pe oameni sa se inteleaga mai intai pe ei insisi.

 

Revenind la tema articolului, sa aflam care ar fi principalele cauze ale oricarei probleme de natura fizica sau de alta natura la mii de persoane.

 

Victimizarea

 

Majoritatea oamenilor, explica Lise, nu sunt constienti ca una gandesc si alta fac. Refuza sa inteleaga ca orice intervine neplacut in calea lor reprezinta un mesaj sau o provocare in planul vietii. Inseamna, in realitate, ca ei refuza responsabilitati, crezand ca motivul bolii sau nefericirii lor tine de factori din exterior.

PUBLICITATE

 

Continuand sa joace rolul de victime, invocand ca nu sunt norocosi, ca numai lor li se intampla, prezinta o falsa iluzie a puterii avute asupra celorlalti. Victimele se folosesc de anturajul lor, cautand mila sau ajutorul de a fi incurajati si sustinuti.

 

Aceasta atitudine nu face decat sa intretina boala si sa o agraveze, in ideea ca nu se mai poate face nimic sau ca nu stiu ce sa faca.

 

De exemplu, un medic anunta pe cineva ca are o boala incurabila pentru tot restul vietii, iar acel cineva crede tot. Este o dovada ca medicina nu a gasit remediu si cu asta basta!

 

Acest rationament nu mai este valabil, deoarece traim intr-o epoca de evolutie, de cunoastere si constienta. Avem la indemana alte posibilitati/alternative de vindecare.

 

Teama de schimbari

 

Este o cauza importanta a tuturor problemelor. Multi oameni prefera sa ramana ancorati in situatia dificila in care se afla, in loc sa-si schimbe atitudinea, gandind ca se afla mai in siguranta in ceea ce stiu sa faca mai bine.

 

Isi spun ca e mai rau daca se vor schimba si ca vor atrage probleme si mai grele. Vorbeam intr-un alt articol despre egou. Acela care nu tolereaza nicio schimbare. Oamenii astia vor spune continuu ca nu mai este nimic de facut, ca asta le-a fost destinul si ca nu-l pot schimba.

 

Lipsa dragostei de sine

 

Este motivul principal. Acea dragoste ce ne ajuta sa reluam contactul cu forta interioara, astfel incat sa reusim sa transformam pana si celulele. Suferind in interior sau in relatiile cu societatea, ar trebui sa ne amintim ca sufletul striga disperat.

 

Poate credeti ca pentru a va iubi este nevoie de mult timp. Sa va rasfatati, sa mancati sanatos, sa raspundeti la dorintele avute. Adesea, comportamentul poate fi motivat de teama de a nu fi iubit care este la fel de mare ca lipsa dragostei de sine.

 

A te iubi pe tine insuti, a-ti da dreptul de a fi om, de a avea defecte, limite, credinte, temeri, dificultati presupune a sti ca orice vei atrage in viata te va ajuta sa inaintezi, sa-ti imbunatatesti calitatea vietii.

 

Chiar daca este greu, adoptand aceasta atitudine, gasiti usor si rapid solutii, le atrageti. Corpul iti este cel mai bun prieten, de aceea incurajati-l si numai el va va provoca sa descoperiti ce anume blocheaza dragostea de sine.

 

Din punct de vedere psihologic, daca sunteti atenti la ceea ce simtiti, vorbind/actionand/ gandind/crezand, putin cate putin, dezvoltati capacitatea de de a va indrepta spre ceea ce vreti, adica urmariti un plan concret al vietii.

 

Vindecarea va cere sa traiti in prezent

 

Si nu sa va intoarceti mereu in trecut. Nu poate fi completa, cand nu exista adevarata iertare de sine. Cand va impacati cu o alta persoana, in realitate este etapa care va arata cum sa faceti si cu voi.

 

In prezent, avem destule marturii ale unor miracole. Nu putem explica cum se produc, dar constatam ca sunt din ce in ce mai multe.

 

De altfel, multi profesionisti au aceeasi parere cu privire la faptul ca doar persoana avizata poate sa-si schimbe radical viata.

 

Cu tot ajutorul de care avem nevoie dinafara, sa ne amintim mereu ca vindecarea nu poate veni decat din interior!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...