"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Orice societate asteapta de la fiecare cetatean sa-si gaseasca sufletul pereche si sa reuseasca sa-si intemeieze, prin casatorie, o familie frumoasa.

 

Cu toate acestea, un studiu recent a dezvaluit ca oamenii celibatari sunt mult mai fericiti, comparativ cu cuplurile casatorite.

 

iata de ce celibatarii sunt mai fericiti

 

 

Formuland ideea sub forma unei intrebari am obtine-o pe aceasta: Si daca a fi singur inseamna cheia fericirii?

 

Multi carora li se adreseaza materialul de fata faceti parte din randul celibatarilor. In mod sigur i-ati simtit pe prietenii vostri, cei adevarati, nelinistiti fata de fericirea si de viitorul vostru afectiv. Ca si cum a fi celibatar reprezinta o tara a societatii.

 

Luand in calcul concluzia la care a ajuns Bella De Paulo, profesor psiholog la Universitatea din California, in urma studiului intreprins, persoanele singure sunt mai fericite decat am putea crede.

 

Pentru a determina daca mariajul aduce unui cuplu fericire, prin comparatie cu celibatul, psihologul mentionat a supus unui test 800 de persoane, timp de 30 de ani.

PUBLICITATE

 

Rezultatul este de-a dreptul uimitor. In vreme ce casatoria este adesea vazuta ca scop de a-ti implini viata, studiul arata ca, dimpotriva, celibatarii sunt mai fericiti.

 

“Celibatarii au un nivel mai ridicat de autodeterminare, sunt mai capabili de a experimenta dezvoltarea si evolutia continua ca individ”, explica Bella De Paulo.

 

Autonomia, independenta, libertatea, mobilitatea le sunt favorabile. A fi singur presupune, de asemenea, concentrarea asupra propriei fericiri.

 

Sa nu va imaginati ca celibatarii se simt singuri. Dimpotriva, evitand izolarea, ei pastreaza mai multe legaturi cu prietenii sau cu familia lor.

 

De cealalta parte, cuplurile stiu ca pot conta unul pe celalalt si simt mai putin nevoia de a intretine legaturi cu ceilalti din jur.

 

Evident, acest sudiu nu trebuie luat ad litteram. Dupa cum precizeaza cercetatoarea, “nu exista model predefinit pentru o viata perfecta. Ceea ce este important, nu-i ce fac sau gandesc ceilalti, ci ca noi sa putem gasi locuri potrivite, oameni potriviti si care sa ne ofere libertatea sa profitam din plin de viata”.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE