"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

In caz de imbolnavire, corpul ne indica de fiecare data neregulile trimitand diferite semnale de avertizare.

 

De exemplu, de cele mai multe ori durerile in piept sunt considerate un semnal de alarma pentru un posibil atac de cord, dar exista si cai mult mai subtile prin care corpul ne da de inteles ca ceva nu este in ordine.

 

atacul de cord poate fi anticipat

 

 

Daca unele atacuri de cord se produc subit, altele evolueaza mai lent, totul depinde de un spectru larg de factori. Majoritatea oamenilor insa trec cu vederea semnalele de alarma, solicitand asistenta medicala doar in ultima instanta. Ori cand vine vorba de atacurile de cord, viata pacientului depinde de promptitudinea diagnosticului si interventiei.

 

Ai fi crezut vreodata insa ca parul poate semnala si el iminenta unui atac de cord? Pare incredibil, dar chiar asa stau lucrurile. Totul tine de concentratia de cortizol din structura parului.

 

Daca hormonul cortizol are niveluri ridicate, este semn ca persoana respectiva se afla in pericol de atac de cord.

 

Daca te intrebi de ce ar trebui sa masuram nivelul de cortizol din firele de par in loc sa ne concentram asupra cortizolului din sange, saliva si urina, afla ca raspunsul este cat se poate de logic: parul stocheaza oscilatiile si cresterile nivelurilor hormonilor de stres pe perioade mai indelungate.

PUBLICITATE

 

De exemplu, o suvita de par de 5 cm poate fi analizata si interpretata precum un grafic pe mai multe luni de zile.

 

Specialistul pe probleme cardiovasculare Chauncey Qrendi sustine ca atacurile de cord sunt prevestite de 4 semne sau simptome distincte.

 

Primul simptom este durerea in piept, desi nu intotdeauna aceste dureri au legatura cu problemele cardiace.

 

Cel de-al doilea este greata.

 

Cel de-al treilea este respiratia ingreunata, iar ultimul semn de avertizare il reprezinta problemele la stomac.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat
echipei Secretele pentru
a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: healthyfoodhelp. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE