"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

 

Vara este perioada anului cand toata lumea vrea sa mearga in vacanta, sa se relaxeze la plaja, sa se bucure de vreme, sa inoate, sa joace volei pe plaja etc. Din pacate, toate aceste activitati de vara presupun expunerea la soare, provocand, nu de putine ori, arsuri.

 

Pe piata sunt disponibile produse variate de tratare a acestei afectiuni, si din acest motiv oamenii nu stiu, de obicei, pe care sa il aleaga. Cand vine vorba de tratarea arsurilor solare, cele mai importante lucruri sunt timpul si eficacitatea, caci fiecare persoana afectata isi doreste un tratament rapid.

 

Insa care e produsul care trebuie ales?

 

Avem remediul perfect!

 

trateaza simplu arsurile solare

 

 

Ei bine, te sfatuim sa nu alegi un produs din comert, caci poti prepara unul in confortul propriului camin. Aces remediu pregatit acasa nu te va costa o avere, va fi foarte eficient si te va scapa imediat de problema cu care te confrunti. Ingredientele de care ai nevoie sunt unele accesibile oricarui buzunar, putand fi gasite in plafare sau la aprozar.

 

Vei avea nevoie de doua ustensile: un mixer manual si un recipient pentru a depozita remediul (precum si de cele trei ingrediente necesare prepararii lui). In plus, preparatul este natural si nu contine substante chimice precum oxizi sau benzeni, care pot fi gasiti in produsele disponibile pe piata.

 

De ce functioneaza?

 

Compusii bine cunoscuti, esentiali pentru ingrijirea pielii, precum vitamina E, proteine, multipli acizi grasi, se regasesc in uleiul de cocos. Pentru a se reface de uscare, crapaturi, lacrimi, pielea are nevoie de vitamina E. Acizii grasi si proteinele o protejeaza de alte elemente externe care o pot afecta, continand totodata compusi care ii mentin umiditatea. Toate aceste ingrediente sunt esentiale in tratarea arsurilor solare.

 

De secole, oamenii folosesc aloe vera ca sa trateze boli ale pielii, precum si alte afectiuni. Pe piata sunt disponibile o multime de produse ce contin aloe vera, ca element esential pentru umiditate. Structura sa este similara unui gel, contine antioxidanti si ajuta vindecarea.

 

Mierea pura, organica, este un ingredient cheie, datorita proprietatilor antibacteriale pe care le are. Exista riscul ca o arsura solara sa se infecteze, putand provoca boli mai grave. De obicei, partile corpului afectate de arsuri sunt cele care au o expunere mai mare la soare, precum

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.