"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Dincolo de anumite reactii care pot indica alergii sau alte dezechilibre ale organismului, timp de secole, stranutul a fost folosit ca terapie.

 

Stranutul curata creierul si ne aduce claritate in gandire…..

 

stranutul detoxifica

 

 

Este un proces natural de curatare, de aceea este benefic pentru sanatate sa stranutam din cand in cand.

 

Totusi, trebuie sa tinem o mana la nas sau o batista, pentru ca microbii se pot imprastia pana la sase metri in jurul nostru.

 

Inainte se cunosteau si se foloseau plante care pot provoca stranutul, de exemplu iarba stranutului.

 

Stranutul imbunatateste circulatia sanguine si ajuta in cazul crampelor musculare si al starilor de incordare.

 

Iata ce trebuie sa mai stim despre stranut:

 

Stranutul paraseste cavitatea bucala cu o viteza de aproximativ 250 km/h, de aceea el este foarte periculos in conditiile in care incercati sa il controlati.

 

Daca stranutul este prea puternic, ne putem rupe o coasta, iar daca se incearca retinerea stranutului, in creier sau in maduva spinarii se poate sparge un vas de sange. De asemenea, presiunea puternica poate duce la spargerea timpanului sau a unui vas de sange din zona ochilor.

 

In timpul stranutului, pentru o milisecunda, inima nu mai bate; dupa ce se elibereaza de presiunea acumulata aceasta revine la parametri normali de functionare.

PUBLICITATE

 

In Africa exista si astazi triburi care continua obiceiul stranutului ca terapie si instrument in detoxifiere.

 

In Japonia si China stranutul este considerat foarte sanatos.

 

In trecut, la noi se foloseau plante puternic mirositoare pentru a provoca stranutu, precum flori de tei, crini, fan proaspat cosit.

 

Ca o concluzie, va indemn ca data viitoare cand stranutati, sa nu abtineti, pentru ca nici nu stiti ce efect benefic are asupra organismului.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE