"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Deshidratarea organismului poate surveni mult mai repede decat ati crede. Si cand este cald si cand este frig. Din cauza medicamentelor, a bolilor cronice, cum ar fi diabetul sau diareea. La care adaugam inaintarea in varsta.

 

Iata semnele ce ne arata ca trebuie sa “facem plinul de apa”. In caz contrar corpul reactioneaza. I se aprind beculetele rosii:

 

cand iti este sete esti deshidratat

 

 

Cand avem crampe musculare

 

Indiferent ca se manifesta ziua/noaptea, crampele musculare (carceii), aceste contractii bruste ale unuia sau mai multor muschi, sunt un semnal de alarma. Ele sunt legate de productia acidului lactic. Pentru a evita deshidratarea, avem nevoie de remineralizarea celulelor organismului.

 

Cand nu urinam des

 

Daca nu bem 1,5-2 litri de apa/zi, este firesc ca productia de urina sa scada. Poate fi simptom de deshidratare.

 

Cand avem ameteli

 

Cine nu stie ca apa este indispensabila oricarui organism! “Daca ametiti, incepeti prin a bea apa, ca sa regularizati aportul de minerale”, spune Jerome Blanchard, farmacist din Vaucelles, Franta. Si pe viitor sa evitam simptomul.

PUBLICITATE

 

Cand avem diaree

 

Scaunele prea dese si moi/apoase inseamna pierderea unei cantitati insemnate de saruri minerale si microelemente. O astfel de tulburare a organismului duce cu certitudine la deshidratare.

 

Cand avem pielea uscata

 

In mare parte organismul nostru este constituit din apa. Atunci cand celulele sunt lipsite de apa, se produce uscarea pielii si a buzelor, semn clar al deshidratarii.

 

Cand ne doare capul

 

In general, durerea de cap este legata de supraincalzirea organismului. Daca temperatura continua sa creasca, este recomandat sa o reglam apeland la sfanta apa.

 

Cand ne este sete

 

In caz de absenta apei din organism, creierul ne transmite imediat mesajul ca ne este sete.

 

Cand transpiram mult

 

Prin transpiratie excesiva, pierdem apa din corp si riscam sa ne deshidratam. O recuperam, consumand multa apa.
Sa aveti sanatate!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE