"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Alexandra Ungureanu

 

Hreanul isi are originile in jurul Marii Negre, putand creste atat sub forma salbatica, cat si in cultura. Gustul sau este unul intepator, iar perioada in care apare in mod obisnuit este cuprinsa intre lunile iunie si iulie.

 

Desi multi oameni folosesc hreanul sub forma de condiment la foarte multe mancaruri, se intampla adesea ca stomacul unora din ei sa nu reuseasca sa digere acest aliment.

 

Se intampla adesea ca in mediul rural, hreanul sa fie intrebuintat sub forma medicamentoasa si ce ar fi rau in asta? Poate ca ar trebui sa il folosim si noi drept tratament.

 

Iata de ce:

 

iata de ce si-a pus prosop cu hrean pe frunte

 

 

1. Dulceata de hrean

 

Aceasta poate fi consumata pentru tratarea tusei.

 

Ingrediente:

 

– 1 lingura de hrean ras

 

– 2 linguri de zahar brun

 

– 1 taler de lemn

 

– 1 bol

 

Amestecati toate ingredientele pe talerul de lemn, turnati in bol si lasati sa se aseze timp de 3-4 ore.

 

Luati cate o lingurita de 4-5 ori pe zi.

 

2. Gargara cu hrean

 

In cazul in care suferiti de stomatita, este necesar sa faceti gargara de 3 ori pe zi cu urmatorul preparat:

PUBLICITATE

 

Puneti o lingura de hrean la ¼ litri de rachiu. Lasati sa se aseze timp de 24 de ore, dupa care strecurati si tratamentul este gata.

 

3. Indeparteaza petele de la nivelul pielii

 

Luati o mana de hrean taiat bucatele, puneti-l intr-o sticla si turnati peste, ¼ litru de otet. Lasati sa se aseze 5-6 zile, dupa care, cu ajutorul unui material din in, masati zonele cu probleme.

 

4. Cataplasma pentru junghiuri si nevralgii

 

Radeti o radacina de hrean si stropiti-o cu apa. Aceasta va trata junghiurile si nevralgiile, care va dau atatea batai de cap.

 

5. Hreanul trateaza gatul inflamat

 

Trebuie sa faceti un amestec din : miere, sare, hrean si mei. Puneti-l intr-un material din piele de cal si asezati-l in dreptul gatului. Veti observa imediat cum inflamatia incepe sa se retraga.

 

6. Migrenele

 

In cazul durerilor de cap si al migrenelor, trebuie sa faceti un preparat din hrean, faina de grau si otet. Asezati amestecul intr-o batista sau prosop si puneti-l in dreptul fruntii.

 

Sper ca aceste sfaturi sa va fie de ajutor si sa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE