"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Statisticile arata ca peste 2.000 de australieni au decedat in 2011 din cauza melanomului, forma grava de cancer cutanat…..

protejeaza-te de soare

Cunoscut indeosebi pentru rolul Wolverine din filmul “X-Men”, regizat de Bryan Singer, actorul Hugh Jackman, 47 de ani, a crescut in Australia, tara care la ora actuala se confrunta cu cel mai inalt nivel de raspandire a cancerului de piele.

In 2013, Hugh Jackman fusese operat de carcinom bazocelular, o forma benigna de cancer, urmand sfatul sotiei sale, Deborra-Lee Furness, de a face un examen al petei rosii ce-i aparuse pe nas.

Cand la inceputul anului 2016, a suferit o a cincea ablatiune/extirpare, Wolverine, alias Hugh Jackman, si-a dorit foarte mult sa puna in garda oamenii asupra pericolului expunerii la soare, fara niciun fel de produs de protectie.

Astfel si-a inceput campania de informare a utilizatorilor pe retelele sociale, in special pe Twitter, rugand oamenii sa se protejeze de soare si sa mearga la controale medicale regulate.

PUBLICITATE

Mesajul lui este insotit de fotografia cu pansamentul pe nas.

Carcinomul bazocelular este cel mai raspandit tip de cancer al pielii si se dezvolta in general pe partile cele mai expuse la soare, nas, gat, umeri.

Aveti grija sa nu stati foarte mult la soare, folositi produse naturale de protectie a pielii, accesorii potrivite, umbrele… si uitati-va la ceas, pentru a nu va prinde somnul pe plaja, cum am observat ca se intampla la unii.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE