"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Piatra de alaun ( potassium alum sau „piatra acra”) este un mineral alb-translucid si inodor, ce provine din minele de Alaun din Siria.

PUBLICITATE

Proprietatile sale deosebite au fost observate si recunoscute de-a lungul secolelor, fiind folosita inca din antichitate in Europa, Thailanda, Filipine si multe alte locuri din Asia.

PUBLICITATE

Piatra de alaun are mai multe utilizari:

piatra de alaun este un miracol

PUBLICITATE

PUBLICITATE

1. Este mult mai sanatoasa decat orice deodorant, pentru ca nu impiedica procesul natural al transpiratiei si nu astupa porii. Inhibarea procesului natural de transpiratie este extrem de nociva pentru organism, toxinele neputand fi astfel eliminate.

PUBLICITATE

Pentru ca nu astupa porii si are proprietati antibacteriene, piatra de alaun lasa corpul sa transpire si, in acelasi timp, neutralizeaza mirosurile neplacute, formand o pelicula fina, sarata si usor alcalina, care nu permite dezvoltarea bacteriilor care stau la baza acestor mirosuri.

Continutul de aluminiu este zero, iar riscul absorbtiei acestui metal cancerigen in organism este astfel inexistent.

PUBLICITATE

2. Are efect hemostatic pentru ranile superficiale, astfel ca piatra de alaun poate fi folosita dupa barbierit pentru a calma pielea si a opri eventualele sangerari.

PUBLICITATE

3. La fiecare epilat, porii se deschid si apar mici fisuri ale pielii.

Utilizand cremele clasice, exista riscul ca diversi compusi chimici sa patrunda in organism, cu efecte daunatoare. Aplicata dupa epilat, piatra de alaun lasa o pelicula fina ce nu permite dezvoltarea infectiilor sau inmultirea bacteriilor.

PUBLICITATE

4. Piatra de alaun cicatrizeaza urmele lasate de acnee sau zgarieturi si usuca aftele bucale. Dizolvata in apa, poate fi folosita pentru combaterea candidozei bucale, prin clatirea gurii de cateva ori pe zi.

PUBLICITATE

5. Este remediul perfect pentru calmarea intepaturilor de insecte, dovedindu-se de un real ajutor, mai ales in cazul copiilor, care au pielea sensibila. O simpla aplicare a pietrei de alaun poate reduce umflatura si roseata specifice intepaturilor de tantari sau ale altor insecte, ducand la disparitia rapida a senzatiei de disconfort.

6. Dizolvata in apa, sub forma de solutie, poate fi folosita cu succes ca un deodorant natural al picioarelor, mai ales pentru combaterea transpiratiei excesive a acestora.

PUBLICITATE

CUM O FOLOSIM: se umezeste piatra cu apa rece si se aplica in zona axilei (daca o folositi ca deodorant) sau in locul dorit atunci cand o folositi pentru a opri o sangerare superficiala, impotriva acneei sau

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]