"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

“Obsesia” lumii moderne se numeste “grasime corporala”, cea inestetica, semn al unui metabolism dat peste cap, care impiedica o dezvoltare armonioasa.

Dincolo de stilul de viata dezordonat, obezitatea este cauzata si de acei compusi chimici, cu care interactionam zilnic, cu denumiri pe care nu le retinem, dar pe care ajungem sa ii eliminam numai daca un specialist ne face o lista a produselor pe care sa nu le consumam sau sa nu le avem in preajma si niciodata din proprie initiativa.

Este vorba despre asa-numitii “obezogeni”. Aceste toxine se ascund si in alimentele pe care le consideram a fi sanatoase.

PUBLICITATE

Efectele asupra organismului? Il dezechilibreaza si ii incurca simturile.

ce creste riscul de obezitate

Dezechilibrul se instaleaza in sistemul digestiv, unde se amesteca bacteriile bune cu cele rele. Rezultatul: false semnale de foame, metabolism incetinit si cresterea numarului de celule grase.

Iata o lista scurta “obezogenilor” cu care interactionam zilnic. Decizia de a-i elimina, pentru a avea un organism sanatos, apartine fiecaruia dintre noi, starea de sanatate este o alegere personala.


Ftalatii

Sunt substante chimice utilizate la fabricarea majoritatii recipientelor de plastic, vopselelor, produselor cosmetice. Sunt ingrediente importante in industria parfumurilor.

Toxicitatea ftalatilor a fost demonstrata in special asupra femeilor gravide si a sistemului reproducator masculin.

Cum ii evitati? Renuntati la folosirea recipientelor din plastic, a produselor cosmetice chimice si alegeti variante naturale.

Bisfenol-A (BPA)

Acest compus sintetic este continut de alimentele si bauturile ambalate in recipiente de plastic si de conserve.

Daca incalzim mancarea la microunde in astfel de recipiente, daca tinem diete cu salate dintr-o conserva de ton sau de somon, sigur facem cunostinta cu BPA. Efectele sunt: disfunctionalitatea celulor grase, a pancreasului, si, intr-un final, obezitate. Ca sa nu mai vorbim despre efectele dezastruoase pe care le are asupra sanatatii si dezvoltarii bebelusilor, care sunt hraniti cu lapte incalzit (la microunde!!!) in biberoane care contin BPA.

Cum il evitati? Cititi cu atentie codurile de reciclare trecute pe sticlele de plastic, care trebuie sa fie 1, 2 sau 5, nu consumati conserve de peste sau de rosii, cititi etichetele produselor cosmetice, alegeti alte variante pentru depozitarea alimentelor. Si, mai ales, alegeti cu grija biberoanele si toate produsele pentru bebelusi.

Triflumizol

Este un fungicid care se utilizeaza pentru combaterea ciupercilor care afecteaza plantele,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE