"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

Odata ajunsi la o anumita varsta, majoritatea adultilor ajung sa faca acest screening, deoarece medicii li-l recomanda.

PUBLICITATE

Extrem de neplacut atat pentru femei, cat si pentru barbati, screeningul pentru cancerul mamar sau de prostata reprezinta o procedura, care deja face parte din viata fiecarui om pentru a se asigura ca este sanatos. In cazul in care rezultatele nu sunt cele asteptate, cancerul poate fi tratat mult mai usor intrucat a fost descoperit devreme.Functioneaza cu adevarat acest screening?

PUBLICITATE

ce nu spun medicii despre screening

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Nu trebuie sa se faca o confuzie intre screening si prevenire. Istoricul familiei, dieta si stilul de viata cantaresc foarte mult in cazul dezvoltarii cancerului. Noi suntem singurii care detinem controlul absolut in ceea ce priveste prevenirea aparitiei cancerului.

Exista mii de studii, care exploreaza mediul inconjurator si factorii care duc la aparitia acestei boli cumplite.

PUBLICITATE

Alimentele pe care le consumam, aerul respirat, tigarile sau chiar produsele de uz casnic sunt direct raspunzatoare pentru formarea acestor celule anormale.

PUBLICITATE

Cu siguranta predispozitia genetica joaca un rol important in aparitia cancerului, insa nu reprezinta o garantie a faptului ca se va intampla asa. Daca aveti cazuri in familie cu cancer mamar de exemplu, este recomandat sa mergeti anual la o mamografie, astfel incat sa reusiti sa preveniti aparitia bolii.
Inca nu se stie cu exactitate daca screeningul depisteaza cancerul sau, mai rau, determina aparitia lui.

In anul 2011, Serviciul Pentru Prevenirea Cancerului din S.U.A a condus un studiu, avand ca rezultat urmatoarele:

PUBLICITATE

“Rezultatul screeningului antigenului specific cancerului de prostata este asociat cu leziuni provocate in urma evaluarii si tratamentului, de cele mai multe ori inutil.

PUBLICITATE

In cadrul aceluiasi articol publicat de catre the Task Force, Directorul Institutului Medical de Oncologie din America declara:

“Americanii au fost invatati zeci de ani sa se teama de cancer, sa incerce sa il depisteze cat mai devreme si sa il trateze intr-un mod agresiv. Ca rezultat, majoritatea se incred orbeste in depistarea precoce si in tratamentul agresiv al cancerului, insa oamenii nu iau in considerare leziunile pe care tratamentul sau metoda de depistare li le poate provoca. Screeningul pare sa salveze vieti, insa adevarul este cu totul altul. In ceea ce ma priveste, ideea de screening pentru

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]