"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Cu parul lor radiind lumina, femeile blonde sunt adesea considerate dragute, dar nu foarte inteligente. Cine nu a zis de multe ori, mai in gluma, mai in serios: “Las-o in pace, este blonda!”

 

Ma intreb: a judeca o persoana dupa culoarea parului nu este cumva o forma de discriminare?

 

schimba-ti parerea despre femeile blonde

 

 

Si daca parul (culoarea lui de fapt) ar avea realmente influenta asupra nivelului intelectual al unei persoane, atunci toate geniile nu ar trebui sa aiba aceeasi culoare?

 

In plus, pe ce se bazeaza omenirea cand afirma ca femeile blonde sunt mai putin inteligente?

 

Blondelor, nu va faceti probleme! Stiinta vine acum in ajutorul vostru!

 

Potrivit unui studiu recent al Universitatii de Stat din Ohio, realizat cu ajutorul a peste 10.000 de femei, blondele sunt cele care au cel mai ridicat coeficient intelectual.

 

Asa ca femeile blonde sunt departe de a fi desconsiderate, chiar daca diferentele de IQ dintre brunete, roscate si blonde sunt infime.

 

Astfel, in medie, femeile blonde au un IQ de 103,2, comparativ cu IQ-ul de 102,7 detinut de satene, 101,2 de roscate si 100,5 de brunete.

PUBLICITATE

 

Studiul de fata nu vine sa ne ajute sa determinam care este cea mai buna culoare a parului legata de IQ, ci pur si simplu reprezinta dovada ca nu ar trebui sa existe discriminare in ceea ce priveste inteligenta blondelor, parafrazandu-l pe Jay Zagorsky, unul dintre autorii testului.

 

In concluzie, blondele stupide sunt un mit, un cliseu. Este adevarat ca va trece mult timp, ca sa ne debarasam de o astfel de prejudecata si sa apreciem toate femeile la justa lor valoare.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE