"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

Sigur ca puteti manca prajitura preferata sau un fel sofisticat de mancare, dar pentru momentele dintre mese alegeti un fruct.

 

Alegeti fructele in special in prima parte a zilei cand vor da un plus de energie si vitalitate sau in orice moment al zilei – in loc de fast food.

 

Alegeti simplitatea

 

Bufeturile de la all inclusive sunt ticsite cu mancare, dar organismul iubeste simplitatea si se va simti mult mai bine daca nu le veti alege pe toate la aceeasi masa.

 

Incepeti masa cu o salata care se digera mai usor si va porni digestia. Apoi puteti consuma felul principal. Mancati atat cat simtiti ca este necesar, dar alegeti sa nu faceti un ghiveci, iar stomacul se va simti linistit la final.

 

Cina – deliciul papilelor gustative

 

Cina este “pacostea” care ne ajuta sa ne intoarcem cu cateva kilograme in plus din vacanta.

 

Necesarul nostru de energie inainte de somn este minim, iar faptul ca dupa cina dormim, contribuie la depunerea glucozei rapide, sub forma de grasime.

 

Abordarea eleganta si cu iz de vacanta este sa alegeti pentru cina preparate bune, gustoase, de tipul gourmet. Atat cat sa savurati, sa va placa, sa va bucurati de moment, dar sa nu aglomerati stomacul cu de toate.

 

Faceti miscare constant

 

Chiar daca sunteti adeptii vacantelor linistite in care sa stati, sa va relaxati, sa cititi si sa priviti peisajul, nu uitati ca omul este o fiinta construita sa se miste constant.

 

Daca va place natura, alegeti sa mergeti in drumetii sau excursii lejere de cateva ore sau de o zi, iar daca va place la mare alegeti sa inotati cateva minute bune de fiecare data cand intrati in apa.

 

Miscarea pastreaza tonusul si va intretine conditia fizica.

 

Dar cel mai important lucru din vacanta este sa imbratisam toate alegerile pe care le facem si sa nu regretam nici un moment, pentru ca sufletul are si el drepturile lui.

 

O vacanta cu adevarat reusita este cea in care ati reusit sa ajungeti la un echilibru si v-ati simtit bine, atat fizic cat si emotional.

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.