"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

In totul celor mai asteptate perioade se afla concediul de odihna.

 

Este unul din acele momente pentru care dam tot ce putem la locul de munca, pentru care economisim si pentru care am inceput sa facem sport si sa manancam mai sanatos.

 

Dar, statistic vorbind, in urma concediului de odihna, tot mai multe persoane se intorc obosite, lipsite de viata si cu cateva kilograme in plus.

 

Este un paradox pe care aproape ca ne-am obisnuit sa ni-l insusim, dar daca ne gandim putin, nu are sens.

 

ce sa faci pentru a nu te intoarce cu kilograme in plus din vacanta

 

 

Vacanta este despre relaxare si incarcarea bateriilor si bine ar fi sa nu se transforme in timp de pus corpul in “asteptare”.

 

Chiar daca suntem in concediu si tindem sa lasam un pic garda jos, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de alegerile sanatoase potrivite corpului nostru.

 

Iata cateva lucruri pe care le puteti face in concediu astfel incat sa va pastrati energia si tonusul de invidiat si, mai ales, sa nu va intoarceti cu kilograme in plus.

 

Este vorba doar de mici alegeri constiente, pe care le puteti face fara mari eforturi, dar care va vor pastra pe directia sanatatii, starii de bine si va pot ajuta sa va mentineti supletea.

 

Hidratati-va

 

Mai ales vara, hidratarea este esentiala – tine energia si tonusul la nivelurile cele mai de sus.

 

Consumati apa la prima ora a diminetii, inainte sa mergeti la somn dar si pe parcursul zilei. Pastrati nivelul de hidratare constant si cautati sa beti in jur de trei litri de apa pe zi.

 

Faceti o plimbare dupa masa de pranz si dupa cina

 

Tendinta generala din vacanta este urmam zicala: “Fie puiul cat de mic, dupa masa doarme un pic”.

 

La orizontala, digestia este cu mult incetinita si sunt cele mai mari sanse ca mancarea din stomac sa fermenteze. In plus, dupa un somn cu burta plina va treziti cu nivelul de energie jos.

 

Dupa masa, atunci cand corpul are tendinta sa se moleseasca, faceti o mica plimbare in natura, care va ajuta sa digerati mai bine si sa aveti un tonus mai bun.

 

Alegeti fructele

 

Vacanta este momentul cel mai bun sa mancam tot felul de rontanele, mai mult din inertie, decat de foame.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.