"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Natura ne-a inzestrat pe fiecare dintre noi cu o „farmacie” individuala excelenta, care contine leacuri impotriva oricarei boli pe care o putem avea. Singura noastra sarcina este sa invatam sa ne folosim de acestea.

 

gandul este autovindecare

 

 

Procesul de autovindecare are doua etape.

 

Prima este relaxarea muschilor din corp.

 

In cea de-a doua etapa pornim un program in subconstient menit sa declanseze procesul de autovindecare.

 

Autovindecarea este eficienta pentru ca foloseste mecanismele naturale de aparare ale organismului.

 

Aceasta metoda presupune o apropiere serioasa de interior si recunoasterea faptului ca suntem responsabili pentru problemele noastre de sanatate.

 

In acest fel putem influenta toate organele si sistemele “defecte”, memoria, vederea, auzul, sistemul nervos etc.

 

Relaxarea

 

Asezati o patura moale pe podea si intindeti-va pe spate. Mainile sa fie intinse de-a lungul corpului, cu palmele indreptate spre exterior si degetele usor arcuite, picioarele departate si talpile indreptate in exterior, capul intins intr-o parte, gura usor deschisa si limba impinsa in dintii superiori, ochii inchisi, pentru o mai buna concentrare. Incercati sa nu va ganditi la nimic, respirati calm si egal. Dureaza, de obicei, doua pana la cinci minute sa atingeti starea de relaxare.

 

Autovindecarea

 

Celulele din organismul nostru au o capacitate mentala asemanatoare cu cea a unui copil mic.

 

Sa ne aducem aminte cum ne adresam unui copil si astfel ne adresam unui organ bolnav.

 

Incercati sa vizualizati organul cu dezechilibre, deschideti comunicarea cu el si incercati sa ii spuneti ceva. Adresati-va bland, calm, dar ferm, ca si cum ati incerca sa corectati comportamentul unui copil.

 

Fiecare organ are personalitatea lui. De exemplu, stomacul si ficatul sunt mai incapatanate si nu foarte rezonabile. Trebuie sa ne adresam lor putin mai “dur”.

 

Inima este mai inteleapta, asculta cererile exprimate gentil si cordial.

 

Odata indeplinita etapa de relaxare, va imaginati ca va uitati in interiorul inimii si vedeti in ea o mica flacara – sursa iubirii si conservarii energiei. Imaginati-va ca aceasta flacare creste, umple toata inima si apoi se imprastie in tot organismul. Incercati sa observati cum curata tot corpul, indeparteaza infamatiile, aduce sanatate si vigoare

 

Spuneti-va incet: “ Fiecare respiratie ma aduce mai aproape de curatarea totala. Lumina corpului meu este energia vindecatoare”. Puneti mana dreapta pe acel loc din corp despre care stiti ca are o inflamatie. Imaginati-va cum lumina a este emisa din centrul palmei si “topeste” inflamatia precum razele solare topesc zapada primavara.

 

Acesta este doar un exemplu simplu. Cu totii avem imaginatie incat sa dezvoltam un scenariu individual de vindecare.

 

Cel mai important lucru este sa relaxam muschii si sa intram in programul de vindecare din subconstient.

 

Puteti alege orice ora pentru a practica aceste exercitii, dar cel mai bine este sa fiti singuri. Daca va place muzica linistita, puteti pune piesa favorita pentru un efect de relaxare mai bun.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.