"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

In randurile de mai jos vei descoperi cum sa alegi cel mai dulce pepene verde. Este destul de simplu, trebuie sa tii cont de cateva aspecte.Iata despre ce este vorba!

 

alege asa cel mai bun pepene

 

 

1. Frumusetea conteaza

 

Trebuie sa cauti un pepene solid si simetric, fara crapaturi, pocnituri sau parti molesite pe coaja.

 

Indiferent de natura stricaciunii exterioare a pepenelui, ea va fi transferata catre exterior. Nereglularitatile care au loc in timpul cresterii pepenelui, se intampla din cauza lipsei de apa ori a expuneri excesive la soare.

 

2. Greutatea

 

Un pepene matur contine 92% apa si 6% zahar. Acest lucru inseamna ca daca il pui in apa, pepenele va pluti cu o mica parte, dar cu siguranta nu te vei cara la piata cu galeata cu apa.

 

Cel mai indicat este sa iei 2 pepeni de greutate asemanatoare si sa ii compare. Cel mai greu va fi cel mai dulce.

 

3. Verifica zona unde pepenele inclina

 

Partea pepenelui care se sprijina de sol ar trebui sa aiba o culoare ingalbenita. Daca zona respectiva este mai intunecata, e mult mai bine. Daca zona este pala sau nu exista, atunci pepenele a fost cules prea repede.

PUBLICITATE

 

4. Culoarea

 

Verdele inchis si mat este culoarea perfecta pentru un pepene bun. Daca este lucios, probabil pepenele e mai putin bun.

 

5. Ciocanitul

 

Multe persoane considera ca aceasta metoda te poate ajuta sa afli daca pepenele este copt sau nu, dar secretul consta in analiza sunetului. Ciocanitul unui pepene necopt are un ton mai adanc, in comparatie cu cel al unui pepene copt.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE