"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − three =

16 − 3 =

gitul. 

loading...

Albastrul aduce armonie si liniste in casa si in dragoste. Dar daca esti „blue“, cum spun englezii, adica deprimat si trist, ar fi bine sa-l eviti.

Cel mai bun mod pentru a ne linisti , pentru a ne purifica sufletul si intreaga fiinta este privitul cerului senin de primavara.

Albastrul pur al cerului este considerat culoarea aspiratiilor inalte, a calmului, a iubirii altruiste.

/>

Desi albastrul face parte din paleta culorilor reci, este odihnitor ,linistitor, care te cheama la visare si calm, stimuland concentrarea si linistea interioara. Psihologii folosesc aceasta culoare care predispune la meditatie, tandrete, afectiune, nostalgie, inspiratie. Aceasta culoare are puterea de a scadea presiunea sangvina si de a relaxa sistemul muscular ,corpul in general, regland respiratia si reducand frecventa pulsului.

Aceasta este explicatia starii de bine cand suntem in camp deschis (campie, varf de munte, malul marii) unde albastrul senin al cerului ne imbratiseaza si se uneste cu verdele naturii.

Albastrul produce o crestere a capacitatii de aparare imunitara a organismului si faciliteaza regenerarea celulara.

Cromoterapia cu albastru este folosita in : hipertensiune arteriala, afectiuni ale gatului, dureri de cap, afte, insomnie, abcese gingivale, alergii, stari febrile, insolatie, palpitatii.

Total contraindicat in boli reumatice, raceala, frisoane, oboseala, stari depresive.

Totusi nu utilizati culoarea albastra in nuante foarte intense in intimitatea caminului dar daca iubiti aceasta culoare ,cereti sfatul unui decorator dar tineti cont si de afectiunile dvs.

INDIGO

Culoarea indigo combina albastrul intens al gandirii clare, lucide cu aspectele nuantei de rosu stabilizator, de aceea prin asimilarea acestei culori devin posibile schimbari benefice rapide la toate nivelurile fiintei umane.

Aceasta culoare este indicata in urmatoarele cazuri : migrene, stimularea activitatii glandei tiroide diminuarea sau pierderea gustului sau a mirosului, stari obsesive, stimularea activitatii glandei tiroide, nevralgii, afectiuni bronhopulmonare, sinuzite.

Culoarea indigo purifica sistemul circulator ,amelioreaza durerile, datorita proprietatilor sale sedative si anestezice.

Utilizati-o in scop terapeutic si cromatic in casa sub indrumarea unui specialist decorator

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.