"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × four =

12 − 5 =

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

loading...

VERDE,ALBASTRU,INDIGO

VERDE

Este culoarea naturii si a vietii; simbolizeaza pacea, temperarea, primavara cu un nou inceput.

partea a doua despre cromoterapie

Anahata, sau chakra inimii, absoarbe energia verde si guverneaza circulatia, inima si emotiile.

Cei care poarta verde in mod frecvent au tendinta sa iubeasca obsesiv.

Culoarea verde este recunoscuta ca si culoarea naturii,primele culori ce apar dupa iarna sunt veredele si albul si incet incet apar si celelalte. Padurile, iarba, copacii si toata flora universului este verde.

Culoare regeneratoare si plina de caldura si viata dar si foarte complexa in raport de multitudinea de nuante existente si care sunt diferite intre ele atat ca efect asupra psihicului cat si asupra organismului.

Efectele benefice asupra organismului le veti putea simti in caz de : dureri de cap, alergii, insomnii, hipertensiune arteriala, ulcer gastric, gripa insotita de febra, nevralgii, oboseala acuta, insomnii, nevroze insotite de anxietate. Ca regenerant, culoarea verde este indicata pentru stimularea vindecarii ranilor vechi si a fracturilor.

Verdele crud este prin excelenta regenerativ si intineritor, accelereaza procesele fiziologice din organism si induce o stare de expansivitate si buna dispozitie. Se recomanda in tratarea tuturor afectiunilor cronice produse de uzura si intoxicarea organismului. 

Verdele profund al padurilor de rasinoase este mai mult calmant, un adevarat balsam al starilor de iritare psihica, favorizand totodata si o stare de interiorizare. Persoanele carora le place aceasta culoare sunt echilibrate, generoase, meticuloase, nu le place sa-si asume riscuri si nu sunt sociabile.

Imbracamintea de culoare verde se poarta mai ales in timpul perioadelor de tulburari emotionale sau mentale. Medicii recomanda ca plimbarile sau concediile sa fie efectuate in mijlocul naturii in special pentru persoanele foarte stresate si asta spune totul despre puterea de revigorare a acestei culori.

Verdele este una dintre culorile despre care se admite ca nu are contraindicatii majore, exceptie face doar utilizarea pe perioade lungi a nunatelor inchise la culoare.

ALBASTRU

Visshuddha, sau chakra gitului, ab­soarbe energia albastra si guverneaza creativitatea, sistemul respirator si

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.