"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

ROSU,PORTOCALIU SI GALBEN

PUBLICITATE

Ce este CROMOTERAPIA si cum ne poate ajuta sa ne vindecam?

PUBLICITATE

ce reprezinta cromoterapia

PUBLICITATE

Cromoterapia este o buna metoda de tratament care incearca sa vindece anumite boli si sa echilibreze in mod natural organismul uman. 

PUBLICITATE

Culorile ne infrumuseteaza viata si ne ajuta si in situatii de stres si boala. Culorile fac parte din viata noastra si, nu de putine ori, ne ajuta chiar fara sa stim.

PUBLICITATE

Din pacate nu toti tinem cont de cromatica locului de munca, a casei, a gradinii, a modului cum ne imbracam etc.

Rosu

PUBLICITATE

Este culoare persoanelor voluntare ,comunicative si curajoase. Aceasta culoare simbolizeaza viata, vitaliatea, vointa de a reusi in viata. Medicina indiana si chineza ii acorda un rol central in ameliorarea metabolismului, stimularea activitatii sexuale si a functiilor ficatului.

PUBLICITATE

Muladhara, chakra elementara, situata la baza coloanei vertebrale, absoarbe energia rosie si influenteaza sexualitatea si instinctul de conservare. Rosul inseamna viata si energie. Intr-o relatie, rosul creeaza intimitate si erotism.

Este recomandat in dureri reumatice, anemie, raceala, gripe, tulburari respiratorii, anumite forme de depresie nervoasa, astenie fizica, frigiditate, astm bronsic.

PUBLICITATE

Este contraindicat in hipertensiune arteriala, crize de nervi, tulburari emotionale, temperamente sangvine si febra.

PUBLICITATE

Rosul simbolizeaza, caldura, dragostea si viata, dar daca facem abuz de aceasta culoare ea devine obositoare si foarte enervanta. Simbolistica rosului este ampla dar aici in acest context, ne ocupam de partea terapeutica.

Portocaliu

PUBLICITATE

Svadhishtana, sau chakra sacra, absoar­be energia portocalie si este legata de aparatul genito-urinar, sex si reproducere. Portocaliul este culoarea bucuriei si distractiei.

PUBLICITATE

Portocaliul este o culoare complementara (galben cu rosu), anti oboseala, stimlent sexual, ce faciliteaza asimularea calciului in mod corect, fiind culoarea veseliei si a bucuriei de a trai. Este ideal a se folosi in camera de zi pe diverse tonalitati, mai deschise sau mai inchise.

In terapii este indicat pentru afectiunile renale si hepatice, spasmofilie, litiaza biliara, stres, astm bronsic. Deasemenea este indicat in starile depresive. In psihoterapii, este folosit pentru calitatea lui de a redestepta optimismul si pofta de viata dar si pentru depasirea timiditatii. Nu are contraindicatii.

PUBLICITATE

Insa pe suprafata

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]