"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

 

Un barbat s-a intors intr-o zi de la serviciu si si-a gasit cei trei copii jucandu-se pe-afara in noroi, imbracati inca in pijamale. In gradina era o mizerie de nedescris: cutii de carton, ambalaje si tot felul de alte gunoaie aruncate peste tot.

 

Portiera masinii sotiei era deschisa, usa de la intrare la fel, iar cainele disparuse.

 

ce s-a intamplat cand s-a intors acasa si a gasit o mizerie de nedescris

 

 

Odata intrat in casa, barbatul a dat peste si mai multa dezordine. O lampa era doborata la podea, iar covorasul din hol era mototolit si lipit de perete.

 

In camera de zi, televizorul era dat la maxim pe un post de desene animate, iar camera de alaturi era ticsita de jucarii si haine aruncate de-a valma.

 

In bucatarie erau mormane de farfurii murdare, blatul de bucatarie era plin de resturi de mancare, usa frigiderului era larg deschisa, podeaua era plina de mancare pentru caini, sub masa era un pahar spart iar pragul usii din spate era plin de nisip.

 

Barbatul a urcat in fuga scarile, facandu-si loc printre jucarii si teancurile de haine aruncate peste tot, ca sa isi caute sotia. Se temea sa nu i se fi intamplat ceva rau. Cand a ajuns in dreptul baii, a constatat ca mai era si inundatie in casa!

PUBLICITATE

 

In baie erau balti de apa, prosoape aruncate pe jos, alte mormane de jucarii, hartie igienica imprastiata, urme de pasta de dinti pe gresie si pe faianta, pe oglinda si pe pereti.

 

Panicat, a intrat in dormitor, unde si-a gasit nevasta cuibarita in mijlocul patului, imbracata inca in pijamale, citind linistita o carte.

 

Femeia s-a uitat la el, i-a zambit si l-a intrebat calma cum a fost la serviciu. Uluit, barbatul a intrebat-o:

 

„Ce Dumnezeului s-a intamplat aici?”

 

Impasibila, sotia i-a zambit din nou si i-a raspuns: „De fiecare data cand vii acasa de la lucru ma intrebi ce fac toata ziua, mereu imi tii socoteala…”

 

„Da…”, a raspuns sotul cu o voce stinsa.

 

Replica femeii a fost: „Ei bine, azi am luat o pauza de la ce fac in fiecare zi.”

 

L-a pus la punct! Ce parere ai de gestul sotiei?

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...