"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Tocmai ati achizitionat un smartphone ultimul model, il studiati la un pahar cu apa si, din neatentie, paharul s-a rasturnat. Cateva picaturi (mare noroc!) au ajuns peste portabil si credeti ca s-a petrecut o catastrofa…

repara telefonul mobil cu orez

Sau aveti unul mai vechi, obisnuiti sa-l purtati in buzunarul de la spatele blugilor, in special tinerii fac asta, mergeti la toaleta si, ca si cum ar fi atras de apa, telefonul, hustiuluc, in vasul de toaleta.

Din fericire exista cel putin doua trucuri pentru a salva un mobil de la “inec”/a-l face sa devina functionabil.

Folositi litiera pentru pisica

Potrivit site-ului de telefonie mobila “Gazelle”, in dulapurile iubitorilor de pisici, este imposibil sa nu se gaseasca o litiera, considerata in cazul de fata produs magic.

Pentru ca are o capacitate puternica de a absorbi maximum de umiditate, scapand un smartphone aflat in pericol de a muri.

PUBLICITATE

Tehnica este simpla. Scuturati bine telefonul sa nu mai ramana nicio picatura de apa, infasurati-l intr-o laveta foarte uscata si introduceti-l in litiera pisicii, timp de cel putin 24 de ore. Ideal ar fi sa-l lasati 3 zile, inainte de a-l redeschide.

Metoda orezului

Este una hipereficace pentru a absorbi umiditatea unui smartphone intrat la apa. Tehnica este la fel ca cea a litierei, adica scufundati aparatul intr-o punga poroasa cu orez.

Bine de stiut pentru toti neindemnaticii care isi scapa cam des mobilul in apa si se intreaba apoi ce sa faca.
Si noua tuturor ne sunt utile trucurile, fiindca spune o vorba din popor: “nu rade, ca rasul se ia!”.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...