"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

La spatele unor camasi barbatesti, unde partea de material de sus se ataseaza partii inferioare de material, exista o mica gaica. Ai observat vreodata? Te-ai intrebat care este intrebuintarea ei? Nu?

Ei bine, observ-o acum. Exista acolo cu un scop.

ce reprezinta gaica de la camasa

In trecut, oamenii nu aveau sifoniere cu agatatori si umerase, iar toate articolele vestimentare erau puse pe carlige si cuiere. Aceste gaici mici, dar folositoare, erau folosite pentru agatarea camasii, cu scopul de a nu se sifona.

Micile gaici au fost folosite initial de marinarii de pe Coasta de Est, care isi agatau camasile pe carligele de pe vase, atunci cand se schimbau. Acest detaliu a fost repede adoptat si de comercianti. Trendul a luat amploare odata cu aparitia camasilor americane Oxford, cu nasturi de sus pana jos, in 1960.

PUBLICITATE

Mai tarziu, aceasta moda a devenit obisnuita si in randul culturii de socializare din cadrul scolilor de elita. Ele erau folosite pentru a evidentia o anumita relatie sau pentru ca cineva isi putea arata interesul starnit de alta persoana. Tinerele domnisoare ii trageau de gaica camasii pe baietii care li se pareau atragatori, lucru care avea ca rezultat ruperea camasii. 

Uneori, baietii taiau gaica pentru a arata ca nu sunt singuri. Astfel, fetele nu mai putea sa ii urmareasca si sa le rupa camasile in bucatele.

Moda a fost preluata de numeroase branduri si continua si in zilele noastre. Insa de la aparitia sifonierelor, rolul gaicilor nu mai este decat unul decorativ.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat
echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: healthyfoodhelp. Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!