"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

O poveste tulburatoare care s-a raspandit rapid pe internet dupa ce a fost publicata pe site-ul de stiri CNN.

 

Dupa ce toate tratamentele incercate au dat gres, un englez a fost diagnosticat in cele din urma cu tenie… pe creier! Parazitul a fost depistat la un examen RMN, medicii constatand cu stupoare ca migrenele cronice ale pacientului erau cauzate de un vierme cuibarit in tesutul sau cerebral.

 

acest aliment duce la aparitia parazitilor la creier

 

 

Barbatul a primit diagnosticul de sparganoza, o infectie parazitara cauzata de tenia Spirometra erinaceieuropaei.

 

Iata ce a declarat pentru CNN medicul Effrossyni Gkrania-Klotsas: „Parazitul se plimbase nestingherit din emisfera cerebrala stanga in cea dreapta… un lucru deosebit de periculos.”

 

Intrucat nu exista un tratament garantat pentru aceasta parazitoza, medicii au trebuit sa recurga la interventie chirurgicala. Infectiile cu Spirometra erinaceieuropaei sunt foarte frecvente la caini si pisici, la maturitate parazitii putand atinge lungimea de chiar 1,5 metri.

 

LISTA CU PRINCIPALELE ALIMENTE PURTATOARE

 

La om, parazitul poate fi introdus in corp mai ales prin consumul de carne de porc infestata. Tenia porcului, Taenia solium, infesteaza oamenii in doua moduri:

PUBLICITATE

 

1. Prin transferul de viermi adulti din carnea de porc gatita insuficient la om, adica teniaza – In astfel de cazuri, teniile se pot infiltra chiar si in tesutul cerebral;

 

2. Prin transferul de larve ca urmare a intrarii in contact cu porci infestati sau alte persoane purtatoare – Astfel se produc majoritatea infestatiilor intestinale.

 

Daca larvele de tenie se infiltreaza in sistemul nervos, se poate instala neurocisticercoza, o infectie cerebrala severa. Daca viermele adult invadeaza creierul, infectia poate cauza leziune cerebrale grave, printre care si boala de epilepsie.

 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, infestatiile cu aceasta tenie se fac responsabile pentru aproape o treime din cazurile de epilepsie inregistrate in tarile cu grad crescut de risc pentru neurocisticercoza.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: healthyfoodteam. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE