"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

In octombrie 2011, soara bloggeritei Rhonda Ghessner a simtit dintr-o data crampe stomacale ingrozitoare. Abia putea merge, durerile persistau, nu cedau la nimic.

 

Prezentandu-se la medici, acestia nu reuseau sa depisteze cauza durerilor atroce si, repet, constante. Au supus-o unor 24 de tratamente diferite, i-au facut biopsie de tesuturi si muschi, fara sa-i dea de cap bolii si neexplicandu-si de ce femeia nu putea sa mearga. Totusi, au presupus ca sora bloggeritei avea scleroza in placi.

 

pare inofensiva dar iata ce poate face aceasta bautura

 

 

In ceea ce-o priveste pe Rhonda, ea era convinsa ca sora ei nu mai avea mult de trait. Deja incepuse sa se ocupe de toate formalitatile necesare unui deces, de bona pentru copii, conturi bancare etc., dupa cum explica pe blog.

 

Numai ca si-a adus aminte de un articol citit recent cu privire la edulcorantul numit aspartam.

 

Atunci si-a intrebat sora daca a consumat carbogazoase dietetice (light). Raspunsul a fost afirmativ, iar cantitatile ingerate foarte mari. Infirmiera din spital a confirmat acest lucru si a sfatuit-o pe Rhonda sa o determine pe bolnava sa inceteze de indata cu asemenea obicei alimentar.

 

Dupa 32 de ore de la ultima discutie cu sora ei, Rhonda a fost instiintata personal de aceasta ca nu a mai consumat nicio bautura light si ca a inceput sa mearga ca inainte.
Ca prin magie, durerile s-au estompat, spasmele musculare au disparut. Plus ca medicii i-au prescris un medicament impotriva intoxicatiei cu edulcorant, fiindca, intr-adevar, a fost vorba de o intoxicatie de acest tip.

PUBLICITATE

 

De regula, simptomele intoxicatiei cu indulcitori sunt: dureri de cap, scaderea vederii, cresterea presiunii arteriale si ameteli.

 

Aspartamul, de fapt zaharul artificial, se gaseste in foarte multe produse aflate pe piata (chewing-gums, sosuri peparate, carbogazoase light, bomboane, iaurturi fara grasimi, s.a.m.d).

 

Unele companii, cum ar fi Pepsi, au trecut deja la inlocuirea aspartamului cu sucraloza care, se spune, nu este absorbita de corp, ci eliminata prin digestie, altele considera ca ar fi cea mai buna alternativa.

 

Ca este asa ori ba, se impune recomandarea de a nu consuma in exces bauturi light cu aspartam. Intr-o zi, ati putea ajunge in situatia expusa in prezentul text.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE