"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Daca in ultima vreme te-ai gandit serios sa aloci mai putin timp pentru petreceri, felicitari! In timp, noptile pierdute si bautele se resimt din plin asupra starii de sanatate, asa ca trebuie sa inveti sa mai spui si nu.

 

Obisnuiesti sa bei mult cand iesi in oras? Recurgi la alcool ca sa iti depasesti inhibitiile si sa devii mai increzator? Daca da, atunci e cazul sa iei masuri in aceasta privinta.

 

Ca sa fii pregatit atunci cand the hotarasti sa renunti la alcool, iata care sunt schimbarile majore determinate de abstinenta.

 

ce se intampla cand nu mai consumi alcool

 

 

1. Vei cerne prietenii adevarati de amicii de conjunctura

 

Foarte probabil, multi dintre prietenii petrecareti si tovarasii de bautura vor inceta sa te sune la fel de des odata ce raresti iesirile in oras si incetezi sa mai bei alcool. Probabil vei auzi texte precum: „Te-ai schimbat, ai devenit plictisitor, te-ai calugarit de tot?” In schimb, legatura cu prietenii adevarati va ramane neschimbata, ba chiar se va ameliora! Acestia vor fi persoanele de care ai nevoie langa tine ca sa nu cedezi tentatiei de a reveni la vechile obiceiuri, si mai tarziu vei ajunge sa le multumesti pentru asta.

 

2. Vei avea mai multi bani in buzunar

 

Nu stiu cum stau lucrurile la tine, dar eu am „ars” o caruta de bani pe alcool si petreceri de-a lungul anilor, mai ales cand obisnuiam sa merg prin baruri de vreo 3-4 ori pe saptamana. Cand te vei lasa de baut sau vei incepe sa reduci consumul de alcool, ai sa ramai uimit cum deodata vei incepe sa pui ordine in chestiunile financiare. Poti folosi banii economisiti pentru un concediu, de exemplu.

PUBLICITATE

 

3. Vei slabi mai usor si te vei simti mai sanatos

 

Toate bauturile alcoolice, si nu numai berea, aduc un aport caloric substantial in alimentatie si incurajeaza ingrasarea mai ales in zona abdomenului. Asadar, este posibil ca simpla renuntare la alcool sa te ajute sa slabesti, chiar si daca nu tii regim. In plus, reducerea sau renuntarea la bauturile alcoolice te va ajuta sa iti reglezi obiceiurile alimentare si sa eviti excesele. Bineinteles, schimbarile pozitive se vor resimti din plin asupra sanatatii: vei fi mai energic, mai vesel, functia hepatica se va imbunatati, iar pielea ta va incepe sa arate mult mai bine!

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE