"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, si pe buna dreptate. Aspectul ochilor iti poate indica 14 amanunte importante despre starea de sanatate a intregului organism.

Haide sa le analizam impreuna:

ce indica ochii despre sanatate

RARIREA SAU PIERDEREA COMPLETA A SPRANCENELOR

Acesta este un simptom foarte comun al bolilor tiroidiene.

URCIOARELE INCAPATANATE

Daca excrescentele nu se retrag de la sine in decurs de trei luni de la aparatie, sau daca acestea reapar mereu in acelasi loc, poate fi vorba de o forma rara de cancer denumita carcinom al glandelor sebacee.

LACRIMAREA OCHILOR SI INCETOSAREA VEDERII PE TIMPUL STATULUI LA CALCULATOR

Acesta este unul dintre efectele „sindromului privitului la calculator” (CVS). Contrastul scazut al ecranului calculatorului suprasolicita ochii, iar stresul ocular prelungit determina pe termen lung astfel de simptome.

PUNCTELE OARBE DIN CAMPUL VIZUAL CU CONTURURI LUMINOASE SAU SERPUITE

Aura migrenoasa produce adeseori astfel de modificari de vedere. Tulburarile de vaz pot fi insotite sau nu de durere.

INGALBENIREA SCRELEI OCHILOR

Aceasta afectiune poarta denumirea de icter si apare de regula la copiii nou-nascuti cu o functie hepatica slab definita si la adultii cu tulburari hepatice sau afectiuni biliare.

PROEMINENTA GLOBILOR OCULARI

Hipertiroidismul, adica supraactivarea glandei tiroide, este principala cauza a acestei modificari de ordin fiziologic.

DUBLAREA, ESTOMPAREA SAU PIERDEREA TOTALA A VEDERII

Aceste semne preced de regula accidentele vasculare cerebrale.

DUBLAREA VEDERII LA DIABETICI

Dublarea vederii este o problema foarte comuna la diabetici, in special in cazurile de retinopatie diabetica, un sindrom determinat de diabet care afecteaza sistemul circulator al ochiului. Aceasta afectiune este principala cauza a orbirii in randul populatiei adulte de pe continentul american.

Vazul este unul dintre cele mai pretioase simturi, dar de care ajungem sa ne ingrijim cum trebuie abia tarziu, dupa ce acesta da semne clare de boala. In SUA, aproape 25% dintre americani sunt prediabetici sau diabetici, iar multi dintre acestia ajung chiar sa isi piarda vederea in urma bolii.

SE AFLA SLABIREA VEDERII SUB CONTROLUL NOSTRU?

Absolut! Daca ne protejam ochii si reducem timpul petrecut in fata televizorului si calculatorului, putem sa ne mentinem acuitatea vizala intacta pana la varste inaintate! Dar, bineinteles, odata cu inaintarea in varsta trebuie sa suplimentam anumiti nutrienti din alimentatia zilnica pentru a preintampina deteriorarea vederii.

Studiile stiintifice au determinat ca principalii factori

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.