"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Miscarea minimalista, un stil de viata diametral opus idealului consumerist vestic, a castigat foarte multa popularitate in anii recenti, mai ales in randul celor satui de reclame si de mentalitatea moderna de consum.

Consumerismul a luat amploare mai ales dupa Revolutia Industriala, iar apogeul a fost atins prin anii ’50. In mileniul trei, insa, iata ca miscarea a revenit in forta.

minimalismul poate schimba viata

Aceasta schimbare majora de mentalitate a fost determinata de campaniile agresive de marketing care au tintit inocularea ideii ca fiecare necesitam si ne dorim cele mai noi si mai scumpe produse ca sa fim fericiti. Durabilitatea produselor nu mai reprezinta o prioritate in prezent, deoarece nu intruchipeaza un model de afaceri care sa incurajeze consumul. 

PUBLICITATE

Din contra, anumite produse de astazi sunt proiectate sa „cedeze” cat mai repede pentru a fi inlocuite cu altele de ultima ora. Este o tactica ce se pliaza excelent pe dorinta antrenata de lucruri „noi”, astfel ca astazi am ajuns sa vorbim chiar despre un fenomen major de „inutilitate aparenta”, care ne facem sa ne raportam mult mai repede la bunuri ca fiind demodate sau depasite.

Spune drept, atunci cand arunci o privire de ansamblu asupra tuturor lucrurilor pe care le detii, poti afirma cu mana pe inima ca valoareaza cu adevarat totii banii si efortul investite ca sa le obtii? Sau ca toate posesiunile tale au un rost anume sau iti imbogatesc in vreun fel viata? Chiar aveai nevoie de o plasma de ultima generatie sau de un costum scump ca sa fii fericit? Cum te-ai simti oare daca ai renunta la toatea acestea? Ai fi acelasi om, nu? Cu siguranta ca ai fi, si poate te-ai simti chiar mai implinit daca nu le-ai arunca pur si simplu la gunoi.

„Sa cauti fericirea prin posesiunile materiale e ca si cum ai incerca sa-ti potolesti foamea lipindu-ti pe corp sandwich-uri.” – George Carlin

Iata 10 moduri in care minimalismul te poate ajuta sa-ti schimbi viata in bine:

1. Mai multa libertate financiara

Mai putine bunuri inseamna mai putine datorii si, astfel, mai multi bani in buzunar. E nevoie doar de o usoara schimbare a perceptiei ca sa realizezi ca poate telefonul cel nou, geaca scumpa de piele, sau orice alt obiect cumparat nu joaca in viata ta un rol

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!