"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

loading...

 

Sindromul Churg-Strauss este o afectiune rara, caracterizata prin rinita alergica, astm, eozinofilie si vasculita granulomatoasa. Cel mai frecvent afectat este plamanul.

 

Diagnosticarea este uneori dificila din cauza asemanarilor cu alte vasculite. Venele sunt afectate la numai la o parte dintre pacienti. Vasculita vaselor mici se manifesta prin purpura.

Trei criterii histologice sunt specifice:

 

1) vasculita necrotizanta;

 

2) infiltrarea tisulara cu eozinofile;

 

3) granulomul extravascular.

 

Sindromul Churg asociaza astmul bronsic cu eozinofilie sanguina si infiltrate pulmonare cu eozinofilie. Afectarea nazala se întalneste la 70% din cazuri, putand precede vasculita cu 3-7 ani. Ulterior, apare afectarea pulmonara, renala, cutanata sau cardiaca.

 

Aceste sindrom trebuie diferentiat de alte afectiuni cu hipereozinofilie: sindromul Loffler, gastroenterita eozinofilica, pneumomia eozinofilica cronică, sindromul hipereozinofilic, leucemia eozinofilică.

 

Nervii pot fi foarte grav afectati (menoneuritis multiplex), cu parestezii (furnicaturi), amorteli, dureri subite, pierderea puterii musculare in maini si picioare.

 

Un remediu natural pentru acest sindrom se poate prepara dintr-un mix de plante medicinale care se combina cu o dieta si o cura de sucuri de legume si post negru 2 zile pe saptamana ,in plus aceste remedii se completeaza cu reflexoterapie.

 

Mixul de ceai se face din :

 

– coada soricelului,

– scoarta de mesteacan,

– urzica ,

– lemn dulce ,

– trei-frati-patati si cimbrisor.

 

Se combina intr-o cutie mai mare .Faceti o infuzie dintr-o lingura de mix de plante la o cana cu apa .

 

Beti 2-3 cani pe zi .Preferabil a se indulci cu miere dupa ce ajunge la o temperatura suficienta incat a nu distruge proprietatile mierii.

 

Asa cum am spus anterior aceasta cura de ceai se completeaza cu o cura de sucuri de :morcovi ,telina si varza .

 

In plus cele 2 zile de post negru sau post (desi detoxifierea se face mai bine cu postul negru ) si in completare sedinte de reflexoterapie.

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.