"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

In ziua de astazi se consuma foarte mult peste, aceasta carne fiind considerata foarte sanatoasa. Ei bine, lucrurile nu stau asa si in cazul carnii de ton.
Fie ca este vorba de carnea proaspata sau la conserva, tonul, desi bogat in proteine si acizi grasi omega-3, este un peste foarte expus la intoxicatia cu mercur, un mineral otravitor greu de eliminat care da peste cap toate functiile organismului.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Tonul contine mercur, care poate fi letal

Anumiti pesti si anumite fructe de mare contin mercur sau metil in cantitati mari, aceste substante fiind foarte daunatoare sistemului nervos central, mai ales in primii ani de viata.

PUBLICITATE

Este dovedit stiintific faptul ca tonul comercializat pe rafturile supermarketurilor si pe tarebele pietelor contine mercur in cantitati reziduale sau chiar substantiale, un lucru deosebit de periculos. Contaminarea cu mercur a apelor piscicole, insumata cu contaminarea industriala, afecteaza carnea pestelui, care devine foarte toxica pentru consumul uman.

PUBLICITATE

Nici tonul salbatic, pescuit din oceane, nu este mai sigur, mai ales cel din apele de risc, contaminate cu deseuri radioactive precum cele emanate de accidentul nuclear de la Fukushima.

De aceea, pentru un plus de siguranta, se recomanda sa scoti definitiv din alimentatie carnea de ton. Altfel risti sa te imbolnavesti de sindroame neurovegetative si boli grave precum cancerul!

PUBLICITATE

Despre autor:

Razvan s-a alaturat
echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]