"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Noul test sanguin ar putea reduce nevoia de administrare a statinelor periculoase

 

Cercetatorii de la Colegiul Imperial si Colegiul Universitar din Londra au descoperit ca nivelurile crescute de anticorpi, molecule produse de sistemul imunitar, reduc substantial riscul de probleme cardiace chiar si la persoanele care prezinta mai multi factori de risc pentru aceste tipuri de boli.

 

analiza de sange care anticipeaza atacul de cord

 

 

Echipa de cercetatori a proiectat un nou test care masoara nivelurile imunoglobulinelor (IgG), anticorpi care se pare ca ofera protectie impotriva atacurilor de cord chiar si pe fondul unei tensiuni arteriale crescute si al problemelor de colesterol marit.

 

Printre categoriile cu grad crescut de risc pentru boli cardiace si infarcturi se numara si diabeticii, dar acest nou tip de analize sanguine i-ar putea avertiza din timp si pune la adapost de astfel de complicatii cardiace.

PUBLICITATE

 

Acest test simplu poate salva numeroase vieti

 

Pe durata studiilor clinice, dezvoltatorii noului test au descoperit ca persoanele cu numarul cel mai ridicat de anticorpi au prezentat un risc cu 58% mai scazut de a capata boli cardiovasculare, respect cu 38% mai scazut de a suferi atacuri de cord sau alte complicatii cardiovasculare.

 

La Studiul Clinic Anglo-Scandinav (ASCOT) au participat peste 1700 de persoane cu risc crescut de a dezvolta boli de inima. Pe durata celor 5 ani de cercetare, 470 dintre participanti au suferit atacuri de cord. Pentru determinarea factorilor fiziologici responsabili pentru aparitia complicatiilor, starea acestor pacienti a fost comparata cu cea a grupului de control alcatuit din 1283 de subiecti.

 

Dr. Ramzi Khamis, consultant cardiolog al Institutului National pentru Sanatate Cardiopulmonara din cadrul Colegiului Imperial Londra, a declarat:
„Este o descoperire foarte interesanta faptul ca un sistem imunitar puternic si robust poate oferi protectie impotriva atacurilor de cord.

 

Pe langa faptul ca astfel putem determina mai usor gradul de risc cu privire la astfel de complicatii si tratamentul adecvat pentru fiecare pacient in parte, descoperirea ne deschide noi orizonturi de cercetare in domeniul sanatatii cardiovasculare.

 

Speram ca noile rezultate sa ne inlesneasca studiul factorilor imunitari exacti care determina un grad crescut de rezistenta la bolile de inima. Speram de asemenea sa exploram noi modalitati de a intari sistemul imunitar in scopul reducerii riscului de boli cardiovasculare.”

 

In Marea Britanie, bolile coronariene sunt ucigasul numarul unu in randul populatiei, iar raportat la populatia intregului glob, ele ocupa de asemenea un loc fruntas in topul bolilor grave cu potential letal.

 

Testul de masurare IgG este usor de pus in aplicare si nu este deloc costisitor, asa ca cercetatorii incearca sa il introduca in toate clinicile si spitalele din lume. Standardizarea acestui test ar duce la o diminuare a numarului de retete prescrise inutil, pe care se regasesc cel mai adesea statine si beta-blocanti.

 

Persoanele cu niveluri IgG sanatoase au un sistem imunitar suficient de puternic cat sa nu mai aiba nevoie de astfel de medicamente. Reducerea consumului de medicamente ar fi un lucru extraordinar, avand in vedere ca statinele produc peste 300 de efecte adverse, in timp ce beta-blocantii dubleaza riscul de infarct la persoanele care sunt supuse interventiilor chirurgicale majore.

 

In plus, tot mai multe cercetari medicale indica faptul ca nu colesterolul ar fi de fapt principala cauza a atacurilor de cord. Exista studii care au demonstrat ca nu trebuie sa scoti definitiv din alimentatie ouale ca sa te pui la adapost de ateroscleroza si boli cardiace. De fapt, o problema mai grava este sa ai un colesterol nu marit, ci foarte scazut!

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Ref:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3649670/Blood-test-five-year-warning-heart-attack-New-check-detects-levels-antibodies-help-protect-body.html

New Blood Test Can Predict a Heart Attack Within 5 Years


http://www.telegraph.co.uk/science/2016/06/19/blood-test-shows-chance-of-suffering-heart-attack-within-five-ye/
http://healthresearchfunding.org/dangers-statin-drugs/

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE