"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

Contrar celor care refuza sa recunoasca beneficile plantelor si ca toate medicamentele actuale au plecat initial de la efectul substantelor active din plantele medicinale am sa fac aici o mica lista a unor medicamente vitale pentru sanatatea oamenilor extrase din plante .

plantele sunt miraculoase

1.DEGETELUL ROSU (digitalis purpurea) Digitalina-cardiotonic.

Are rol primordial in sustinerea functie inimii.si reprezinta tratamentul de baza a insuficientei cardiace acute sau cronice .Substantele cardiotonice se gasesc in plantele din speciile Digitalis (degetelul rosu-digitalis purpurea ,cel mai utilizat ,urmand Digitalis grandiflora si lanata ) care se foloseste in anumite faze ale afectiunii cardiologice ,

2. Strophantus care este uitilizat in alt context al afectiunii cardiace dar si Vioreaua (Scilla bifolia) care mai are si alte proprietati.

PUBLICITATE

In lumea medicala este si in prezent o controversa in privinta beneficiilor reale majore ale Digitalis fata de cele mult mai puternice( se pare ) ale Strophantus.

Oricum va atrag atentia ca substantele din aceste plante nu se pot utiliza fara o supraveghere medicala ,data fiind toxicitatea lor este imperios a se utiliza la recomandarea si sub stricta supraveghere a unui specialist.Nu se pot prepara nici in casa, ca majoritatea plantelor medicinale.

3. O alta planta din care se extrage un alcaloid pur (Ephedra) Efedrina dar si Ephedra equisetina (cea albastra ) si sinica (cea verde ) doua plante din genul Ephedra din care s-a extras acel alcaloid denumit efedrina si care are multe utilizari :stimulator al circulatiei ,calmant al tusei ,antipiretic (antifebril) diaforetic(sudorific) si in unele zone ale lumii in tratamentul bolilor venerice.

Ulterior in urma cercetarilor s-au mai constatat ca stimuleaza miocardul ,un puternic stimulator al sistemului nervos central,relaxeaza spasmele musculaturii bronsice si chiar ale tubului digestiv.In momentul de fata utilizarea cea mai frecventa este in tratarea astmului bronsic, in tratarea starii de colaps cardiovascular si contra intoxicatiilor medicamentoase accidentale,mai se foloseste pentru descongestionarea mucoasei nazale ,hipotensiune cronica si alergii..

4. Panax Ginseng fenomenalul GINSENG .. Este originar din N-E Chinei si Coreea. In secolul nostru se cultiva masiv in China,Japonia Coreea si Rusia.

Este inutil

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!