"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

 

Contrar celor care refuza sa recunoasca beneficile plantelor si ca toate medicamentele actuale au plecat initial de la efectul substantelor active din plantele medicinale am sa fac aici o mica lista a unor medicamente vitale pentru sanatatea oamenilor extrase din plante .

 

plantele sunt miraculoase

 

 

1.DEGETELUL ROSU (digitalis purpurea) Digitalina-cardiotonic.

 

Are rol primordial in sustinerea functie inimii.si reprezinta tratamentul de baza a insuficientei cardiace acute sau cronice .Substantele cardiotonice se gasesc in plantele din speciile Digitalis (degetelul rosu-digitalis purpurea ,cel mai utilizat ,urmand Digitalis grandiflora si lanata ) care se foloseste in anumite faze ale afectiunii cardiologice ,

 

2. Strophantus care este uitilizat in alt context al afectiunii cardiace dar si Vioreaua (Scilla bifolia) care mai are si alte proprietati.

 

In lumea medicala este si in prezent o controversa in privinta beneficiilor reale majore ale Digitalis fata de cele mult mai puternice( se pare ) ale Strophantus.

 

Oricum va atrag atentia ca substantele din aceste plante nu se pot utiliza fara o supraveghere medicala ,data fiind toxicitatea lor este imperios a se utiliza la recomandarea si sub stricta supraveghere a unui specialist.Nu se pot prepara nici in casa, ca majoritatea plantelor medicinale.

PUBLICITATE

 

3. O alta planta din care se extrage un alcaloid pur (Ephedra) Efedrina dar si Ephedra equisetina (cea albastra ) si sinica (cea verde ) doua plante din genul Ephedra din care s-a extras acel alcaloid denumit efedrina si care are multe utilizari :stimulator al circulatiei ,calmant al tusei ,antipiretic (antifebril) diaforetic(sudorific) si in unele zone ale lumii in tratamentul bolilor venerice.

 

Ulterior in urma cercetarilor s-au mai constatat ca stimuleaza miocardul ,un puternic stimulator al sistemului nervos central,relaxeaza spasmele musculaturii bronsice si chiar ale tubului digestiv.In momentul de fata utilizarea cea mai frecventa este in tratarea astmului bronsic, in tratarea starii de colaps cardiovascular si contra intoxicatiilor medicamentoase accidentale,mai se foloseste pentru descongestionarea mucoasei nazale ,hipotensiune cronica si alergii..

 

4. Panax Ginseng fenomenalul GINSENG .. Este originar din N-E Chinei si Coreea. In secolul nostru se cultiva masiv in China,Japonia Coreea si Rusia.

 

Este inutil sa dezvolt foarte mult beneficiile radacinilor acestei plante fapt pentru care am sa sintetizez pe intelesul tuturor astfel:

 

1-Marirea randamentului fizic si mental;

 

2-Efect antiamnezic (deficiente de memorie fie ea noua sau veche ).

 

3-Actiune protectiva asupra organismului contra toxicitatii create din cauza consumului excesiv de alcool.

 

4-Actiune benefica in conditii de stres asupra sistemului nervos central.

 

5-Efect imunostimulant asupra organismului in special la varsta a treia.

 

6-S-au constatat efecte vizibile in temporarea ritmului imbatranirii .

 

7-De asemenea are un efect foarte bun asupra aparatului cardiovascular.

 

8-Suferinzii de diabet pot utiliza preparate specifice din gama Ginseng acestea avand rol hipoglicemiant..

 

De asemeni are rezultate remarcabile in gastrite ,ulcere ,are proprietati antioxidante impotriva radicalilor liberi si nu in ultimul rand are efect benefice in impotenta masculina.

 

Dragii mei ,plantele acestea ca si altele ,despre care am sa va povestesc in urmatorul articol, au efecte benefice daca sunt luate conform prescriptiei si sub urmarirea specialistului,in caz contrar pot deveni letale.

 

Despre autor:

Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan s-a alaturat Echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa cu ajutorul medicinei naturiste. Pe Elene-Lacramioara o puteti
gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE